Dronninglund

Basis Tryk laver digitale tapeter

Basis Tryk breder sig

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Inde i et af mødelokalerne kan man få et indtryk af stjernehimlen. Det er lysende print på stof, som giver det flotte syn. Foto: Ole Torp

DRONNINGLUND:- De klassiske bogtryksopgaver er stadigvæk det bærende ved virksomheden, skynder Frits Danielsen sig at sige midt i en rundvisning på Basis Tryk, hvor der næsten ikke er det sted i virksomheden, man ikke kan opleve et nyudviklet produkt. På en sådan rundtur får man også et indtryk af alsidigheden i firmaet, som med sammenlægningen med Brønderslev Bogtrykkeri og opkøbet af Nordcolor i Aalborg virkeligt har kapacitet til at magte udviklingen af nye områder. Rundvisningen slutter ude bagved, hvor to medarbejdere er i fuld gang med at forberede limningen af 500.000 pølsebakker.

Men det mest iøjnefaldende i øjeblikket hos Basis Tryk ser man, lige når man kommer ind på forkontoret og bliver mødt af medarbejdere, som sidder foran et gigantisk foto af New Yorks skyline. Det er nemlig et fantastisk eksempel på en digital teknik, hvorved man kan lave tapeter i lange baner. Lige netop på New York-tapetet kan man faktisk ikke se de enkelte baner - det virker som et helt og ubrudt billede.

Flere steder i huset er der opklæbet tapeter lavet med den nye teknik. - Man kan faktisk sætte sig sammen med en af vores medarbejdere og designe sit helt selvstændige tapet, hvor kilden f.eks. kan være et eller flere fotos, fortæller Frits Danielsen. I et af mødelokalerne hos Basis tryk er en af endevæggene forvandlet til en lysende stjernehimmel. Den er beklædt med en lysende print på stof og giver en fantastisk stemning i lokalet.

Solfilm, som også udprintes digitalt, kan være ganske nyttig at beklæde vinduer med, så det skarpe sollys ikke generer f.eks. på kontorer med store sydvendte ruder. Frits & Co. forhandler i øjeblikket med en landsdækkende hotelkæde om at beklæde ruderne i deres bygninger med solfilm.

- Christian Danielsen udtrykker ganske glimrende de mange muligheder, som for størstepartens vedkommende har vist sig med den digitale teknik: - Vi kan nu arbejde med en pallette, som er blevet betydeligt større, og Frits supplerer: - For at vi kan følge med udviklingen, så skal vi hele tiden være omstillingsparate. Med Brønderslev Bogtryk og Basis Tryk under samme tag, så supplerer vi hinanden og har nemmere ved at udvikle nye tiltag. Man er meget velkommen til at komme her og se de nye produkter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.