Udland

Batman-morder får 12 gange livstid for biografmassakre

Tre år efter en blodig massakre i en biograf i Colorado er drabsmanden nu officielt idømt fængsel på livstid.

Den såkaldte Batman-morder, James Holmes, som dræbte 12 mennesker under premieren på en Batman-film i en biograf i Aurora, Colorado for tre år siden, er idømt 12 gange livstid uden mulighed for benådning.

Afgørelsen var den formelle strafudmåling fra en domstol i Colorado.

For knap tre uger siden afgjorde et nævningeting, at den nu 27-årige Holmes ikke skulle have dødsstraf for massakren. Derfor stod det allerede da klart, at Holmes ville blive idømt fængsel på livstid.

Oven i de 12 livstidsstraffe har dommer Carlos Samour givet James Holmes ekstra straf for drabsforsøg på 67 andre, som blev såret ved skyderiet.

James Holmes åbnede ild mod publikum under en fremvisning af Batman-filmen "The Dark Knight Rises".

Holmes slap for dødsstraf, da nævningene ikke kunne blive enige. Dermed blev han automatisk idømt livsvarigt fængsel i stedet.

Det var i juli 2012, at James Holmes - iklædt gasmaske, hjelm og skudsikker vest - først kastede en tåregasgranat ind i biografsalen i byen Aurora, Colorado, for derefter at skyde omkring sig med flere forskellige våben.

Imens lyttede han til høj technomusik i sine høretelefoner.

I sin egen lejlighed havde James Holmes plantet sprængstof, der skulle gå af, når nogen åbnede døren. Det lykkedes politiet at desarmere bomberne.

James Holmes' hold af forsvarere har i løbet af retssagen argumenteret for, at Holmes ikke skulle kendes skyldig, da han ifølge eget udsagn var sindssyg i gerningsøjeblikket og led af skizofreni og hørte stemmer, der sagde, at han skulle dræbe.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.