Bavarian fik lige akkurat første plus på bundlinjen

Biotekselskabet Bavarian Nordic har for første gang overskud på bundlinjen med seks millioner kroner i 2013.

Der var lige akkurat sorte tal på bundlinjen for biotekselskabet Bavarian Nordic i 2013. Selskabet hev et overskud før skat hjem på seks millioner kroner, oplyser Bavarian Nordic til Fondsbørsen.

Det er første gang, at selskabet får et overskud på bundlinjen, og resultatet er en klar forbedring fra 2012, hvor resultatet før skat var et underskud på 49 millioner kroner.

2013 var ifølge Bavarian Nordics administrerende direktør, Anders Hedegaard, på flere måder et godt år for selskabet, som udvikler vacciner til at behandle cancer og forebygge infektionssygdomme.

- Vi opnåede - efter 10 års udviklingsarbejde - vores første produktgodkendelse med koppevaccinen Imvanex i samtlige 28 EU-lande, siger Anders Hedegaard i meddelelsen.

- Og samtidig indgik vi en ny kontrakt med den amerikanske regering til en værdi af op til 1,2 milliarder kroner om fortsat produktion og levering af koppevaccine til det amerikanske beredskabslager, tilføjer han.

Kontrakten med den amerikanske regering understreger det tætte samarbejde med USA, som de er både glade og stolte over i selskabet, lyder det fra Anders Hedegaard.

Med det seneste resultat kan selskabets bestyrelsesformand gennem 20 år, erhvervsmanden Asger Aamund, takke af med det første overskud på bundlinjen.

Overskuddet kommer efter flere år med trecifrede millionbeløb i underskud for Bavarian Nordic. I 2009 lød underskuddet før skat på 331 millioner kroner, i 2010 var underskuddet på 484 millioner kroner, mens det i 2011 endte med et minus på 296 millioner kroner.

Asger Aamund meddelte i november sidste år, at han går af som formand ved generalforsamlingen i april. Hans afløser bliver hollænderen Gerard van Odijk, som har siddet i selskabets bestyrelse de seneste otte år.

Bavarian Nordic omsatte for 1,2 milliarder kroner i 2013 mod en milliard i 2012. Ifølge selskabet er omsætning og resultat "i den gode ende af det forventede".

Selskabets kapitalberedskab er vokset med 50 millioner kroner mere end forventet i løbet af året til 652 millioner kroner.

Bavarian fik et driftsresultat på 33,4 millioner kroner i 2013, men forventer, at den post lander på et rundt nul i år. Samtidig venter selskabet, at omsætningen igen i år rammer 1,2 milliarder kroner.

2014 bliver også året, hvor Bavarian Nordic kan tage den nye vaccinefabrik i Kvistgård i Nordsjælland i brug. Et anlæg, som ifølge Anders Hedegaard skal sikre, at selskabet fremover selv kan producere alle sine vacciner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.