Bayern München leder efter miraklet

Der skal holdes styr på Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez, hvis Bayern München skal slå Barcelona i CL.

Tilskuerne ankommer, tirsdag aften til Allianz Arena i München. Foto: Matthias Schrader/AP/POLFOTO

Tilskuerne ankommer, tirsdag aften til Allianz Arena i München. Foto: Matthias Schrader/AP/POLFOTO

Bayern München har ryggen mod muren, når den nyslåede tyske mester på hjemmebane skal forsøge at vende et 0-3-nederlag fra det første opgør til samlet sejr i Champions League-semifinalen mod FC Barcelona.

Ikke meget tyder på, at sydtyskerne tirsdag aften kan sende Barcelona ud af turneringen.

I sidste uge kørte catalonierne nærmest de tyske gæster midt over mod kampens afslutning efter en formidabel indsats af især Lionel Messi, som scorede to mål.

Aldrig tidligere er det lykkedes et hold at avancere til Champions League-finalen efter at have tabt den første semifinalekamp med tre mål.

- Vi er godt klar over, at det bliver en kæmpe opgave, men vi har ikke tænkt os at give op, siger angriberen Thomas Müller.

Bayern sikrede sig det tyske mesterskab 26. april, siden har tyskerne ikke vundet en kamp.

Det er blevet til nederlag mod Borussia Dortmund i pokalsemifinalen efter forlænget spilletid og straffesparksdrama og herefter tre nederlag i ordinær tid.

Det er den dårligste stime for den tyske storklub siden 1991.

Bayern-spillerne tror alligevel på miraklet. De skæver til kvartfinalen i årets turnering, hvor de tabte 1-3 til Porto i Portugal for efterfølgende at udradere portugiserne med 6-1 i Tyskland.

- Vi er nødt til at give alt. Vi har så mange gange før vist, hvor stærke vi kan være i München. Det er ikke slut endnu, og vi vil kæmpe til det sidste, siger Robert Lewandowski.

Ud over at være i spillemæssig dårlig form døjer Bayern også med en lang skadesliste, der blandt andre tæller Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba og Holger Badstuber.

Og mens det hele halter lidt i Bayern, er der anderledes fest og dans i Barcelona.

Holdet har ikke tabt i 18 kampe, og de seneste fem kampe er alle vundet - med en samlet målscore på 21-0.

Desuden ser det spanske mesterskab ud til at være så godt som afgjort til Barcelonas fordel, eftersom Real Madrid satte point til i weekenden.

Der resterer to spillerunder, og en skadesfri Barcelona-trup har fire point ned til Real Madrid. En sejr mere sikrer det spanske mesterskab.

Barcelona-træner Luis Enrique beder om fokus og koncentration i München, for han føler sig langt fra sikker på finalebilletten i Champions League.

- Bayern er et verdensklassehold, og vi skal ikke lave den fejltagelse at tage noget for givet trods en føring på tre mål. Jeg er ikke i tvivl om, at vi vil komme i problemer, siger Luis Enrique ifølge goal.com.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.