Bayern tager ingen chancer mod Barcelona

Selvom tyskerne efter 4-0 i den første kamp har et ben i Champions League-finalen, tager de ingen chancer.

Bayern tager ingen chancer mod Barcelona

I aften skal FC Barcelona forsøge at gøre det næsten umulige. Forsøge at vende 0-4-nederlaget fra den første semifinale ude mod Bayern München til en billet til Champions League-finalen på Wembley.

Selvom den spanske storklub blot var en skygge af sig selv under den tyske magtdemonstration, mener Bayern Münchens træner, Jupp Heynckes, at det er for tidligt at afskrive Barcelona, der er på vej til at tage sit fjerde spanske mesterskab på fem år.

- Barcelona er stadig det bedste hold i verden. Vi ved, de kan levere imponerende resultater og flotte comebacks på hjemmebane. Spillerne er ramt på deres stolthed, og de vil give alt, hvad de har. Vi skal levere en toppræstation, siger Heynckes ifølge AFP.

Jupp Heynckes kender alt for godt til at skulle forlade en turnering på spansk grund oven på en stor hjemmesejr.

Heynckes var træner for Borussia Mönchengladbach, da holdet blev slået ud i tredje runde af Uefa Cuppen 1985/86 af Real Madrid med et 0-4-nederlag på Bernabeu efter at have vundet det første opgør 5-1.

- Det var det værste øjeblik i min karriere. Jeg havde ikke længere lyst til at være træner. Det var værre end de dødstrusler, jeg modtog senere i min karriere, siger træneren til uefa.com.

Den tyske træner tør derfor ikke spare sine topspillere i onsdagens kamp, selvom seks spillere fra den normale startopstilling misser en eventuel finale, hvis semifinalen udløser et gult kort til en af dem.

Det gælder blandt andre anfører Philipp Lahm, den centrale forsvarsspiller Dante og midtbanegeneralen Bastian Schweinsteiger.

- Jeg sætter det bedst mulige hold. Spillerne bliver nødt til at udvise stor disciplin, ikke brokke sig, ikke lave unødvendige frispark, og spillerne må ikke lade sig provokere. Det er helt afgørende, siger Heynckes.

Skal Barcelona lave et mirakel på Camp Nou, skal holdet endnu engang sætte sin lid til verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi.

Selvom argentineren ikke kunne stille meget op mod den tyske kampvogn i det første opgør, var han, selvom han stadig døjer med en skade, igen den afgørende faktor i lørdagens ligakamp med Athletic Bilbao.

Argentineren blev skiftet ind, da Barcelona var bagud 0-1, lavede et hurtigt mål, lagde op til Alexis Sánchez scoring og sikrede dermed klubben point i 2-2-kampen.

- Han restituerer stadig oven på sin skade. Han var meget god i dag, og vi håber, han langsomt kommer tilbage til sit topniveau.

- Han får det fortsat bedre, og jo bedre Messi er, jo større er vores chance mod Bayern, sagde klubbens assistenttræner, Jordi Roura, efter lørdagens kamp.

/ritzau/

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.