BBC: Britisk regering klar til at bede om udsættelse af brexit

Den britiske regering er klar til bede EU om en udsættelse af brexit, hvis ikke en aftale landes, skriver BBC.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har længe fastholdt, at briterne forlader EU den 31. oktober. Men retsdokumenter viser, at regeringen er klar til at bede EU om en udsættelse af brexit.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har længe fastholdt, at briterne forlader EU den 31. oktober. Men retsdokumenter viser, at regeringen er klar til at bede EU om en udsættelse af brexit.

LONDON:Den britiske regering vil bede EU om endnu en udsættelse af brexit, hvis der ikke er indgået aftale senest 19. oktober.

Det viser dokumenter, som regeringen har indgivet til en skotsk domstol. Det oplyser det britiske medie BBC.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har ellers stædigt fastholdt, at briterne forlader EU den 31. oktober - aftale eller ej.

Samtidig er en ny lov blevet underskrevet. Den betyder, at Johnson er tvunget til at bede EU om en forlængelse, hvis ikke en skilsmisseaftale mellem briterne og EU er på plads inden 19. oktober.

Trods sit løfte om at gennemføre brexit 31. oktober har Boris Johnson samtidig lovet, at han vil overholde loven.

BBC oplyser, at den britiske regering har indgivet dokumenter til en skotsk domstol i forbindelse med en sag, hvor modstandere af brexit vil have rettens ord for, at Boris Johnson skal overholde den nye lov.

Af dokumenterne fremgår det, at Johnson accepterer, at han er tvunget til at bede om en udsættelse, hvis ikke en aftale bliver landet senest 19. oktober.

Onsdag sendte Johnson et forslag om en brexitaftale til EU.

Briternes farvel til EU har været over tre år undervejs.

I juni 2016 stemte 51,9 procent af briterne for at forlade det europæiske fællesskab. Den 29. marts 2017 meddelte den daværende premierminister, Theresa May, officielt, at Storbritannien forlader EU.

Siden er det dog ikke lykkedes for det britiske parlament at nå til enighed om en aftale, der fastlægger fremtidens forhold mellem briterne og EU.

Theresa May lavede en aftale med EU i november, men den blev tre gange afvist ved afstemninger i det britiske Underhus.

Boris Johnson markerede sig i valgkampen frem mod folkeafstemningen i 2016 som en af de mest markante brexittilhængere.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.