Beaujolais-vejr

Sommervej er Beaujolais-vejr, så tidspunktet kan vel ikke være bedre til at dykke i et område, som har været mest kendt for sin nye vin, Beaujolais Nouveau, hvor der tidligere blev kørt om kap for at være først med de nye vine rundt om i Europa efter frigivelsen. Det er heldigvis ovre, for vinen blev drukket i november under ikke ret bekvemme forhold.

Fir­ma­et Mommessin har som an­dre Beau­jo­lais-huse en ræk­ke af de 10 cru’er. Juliénas er en af dem, som im­por­te­res af AMKA, Ran­ders (tlf. 86419600). Den kos­ter 59,95 kr.

Fir­ma­et Mommessin har som an­dre Beau­jo­lais-huse en ræk­ke af de 10 cru’er. Juliénas er en af dem, som im­por­te­res af AMKA, Ran­ders (tlf. 86419600). Den kos­ter 59,95 kr.

Man skal primært gå efter en af de 10 cru’er, der er navngivet efter den kommune, hvor de er produceret. De har alle forskellig karakter, selv om de er fremstilles på Gamay-druen. Morgon er den kraftigste, og Juliénas er en af de mest frugtrige. Begge kan anvendes både til forret og hovedret, men Juliénas er bedst som den første vin, hvis man vil vælge at prøve to forskellige. Begge skal drikkes afkølet. Når de skænkes, skal de i denne hede ikke ligge højere end 12-13 grader. Så stiger den hurtigt et par grader, og det er perfekt. Vinen er valgt af NORDJYSKEs vinmedarbejder Jørgen la-Cour Harbo