Aalborg

Beboer faldt ud af vindue på plejehjem

Mand kravlede op i vindue på plejehjem og faldt ud - hændelsen undersøges nærmere

Manden faldt ud af et vindue i stueplan på plejehjemmet Lollandshus. Arkivfoto: Grete Dahl

Manden faldt ud af et vindue i stueplan på plejehjemmet Lollandshus. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:En plejehjemsbeboer kom til skade, da han natten til torsdag faldt ud af et vindue på plejehjemmet Lollandshus i Aalborg.

Ifølge Aalborg Kommunes oplysninger har manden pådraget sig brud på knæet og har også slået baghovedet og fået skrammer.

Manden er beboer på plejehjemmets skærmede afsnit for demente og bor i stueplan. Det er uvist, hvorfor han kravlede op i vinduet, åbnede det og faldt ud, men ved 03-tiden lå han på flisegangen og råbte på hjælp. Det hørte en nattevagt, som på det tidspunkt var hos en anden beboer på 2. sal. Hun kiggede ud af vinduet, hvor hun så manden ligge på flisegangen. Ikke dørsøgende

Ifølge konstitueret ældre- og sundhedschef Lars Nøhr, Aalborg Kommune, har manden ikke tidligere udvist tegn på at ville søge ud af vinduer.

- Mine oplysninger lige nu er, at hvis den beboer havde en tendens til at være dørsøgende eller vinduessøgende, og vi i øvrigt antog, at han havde en fysisk formåen til det her, så ville vi have ført hyppige tilsyn hos ham. Men det var der intet, der indikerede, så derfor har han fået sine sædvanlige tilsyn i løbet af natten, siger Lars Nøhr.

Hændelsen var torsdag genstand for en intern undersøgelse udført af kommunens plejeboligchef og en anden medarbejder fra ældre- og handicapforvaltningen. Om den fører til ændringer, var Lars Nøhr ikke i stand til at sige noget om torsdag. Da hændelsen skete, var der fire ansatte på arbejde til at dække plejehjemmet ind. Det har cirka 70 beboere.

- Vi skal lære af det

- Der er ingen ældre, der skal kravle ud af vinduerne på et plejehjem og slå sig, som vedkommende her har gjort. Vi ved, det kan ske, når vi har med mennesker at gøre, og vi skal tage vores forholdsregler, men mest at alt, skal vi lære af denne situation, lyder meldingen fra ældre- og sundhedschefen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.