Redningsvæsen

Beboere evakueret under brand

Kraftig røg fra et depotrum i servicebygning på Saltumvej i Aalborg Øst - opdateret kl. 7.18

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto Michael Thagaard

AALBORG ØST: Beboerne i 16 lejligheder på Saltumvej 29-31 i Aalborg Øst måtte natten til onsdag evakueres, da der udbrød brand i nogle pulterrum ved en servicebygning ved den to etager høje boligblok.

Politi og Beredskabscenter Aalborg fik meldingen om branden klokken 04.45, og da brandfolkene kom frem til stedet, var der en kraftig røgudvikling, fortæller vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

- Da vi når frem, er der godt gang i det, og der er en kraftig røgudvikling. Derfor evakuerede vi fire opgange - i alt 16 lejligheder. Men der er kontrol over ilden, siger vagtchefen.

Tagpap skyld i røgudvikling

Samme melding kommer fra indsatsleder Carsten Randa, Beredskabscenter Aalborg.

- Branden truede en overgang med at brede sig til boligblokken, og både det og den voldsomme røgudvikling gjorde evakueringen af blokkens beboere nødvendig, siger Carsten Randa, der havde tre udrykningsenheder igang med slukningen.

Servicebygningens tag var af tagpap, og det var årsagen til den voldsomme røgudvikling.

Ifølge indsatslederen på stedet, så er branden ikke påsat.

- Mit umiddelbare indtryk er, at branden ikke er påsat, og den melding har politiet fået, siger Carsten Randa.

Vagtchef Per Jørgensen oplyser, at politiets formodning er, at branden formentlig er opstået i nogle installationer.

Beboere behandlet på stedet

Carsten Randa oplyser i øvrigt, at enkelte af beboerne i blokken måtte kontrolleres for røgforgiftning på stedet af lægen fra den tilkaldte lægeambulance, men at ingen måtte på sygehuset i forbindelse med branden.

Ved 07-tiden kunne indsatslederen melde, at der blot manglede cirka en halv times efterslukning, før beredskabscenterets arbejde på stedet var færdigt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.