Beboere i plejeboliger er for tynde

Embedslægen konstaterer blandt andet, at beboerne i plejeboligerne i Aalbæk har et for lavt BMI

Formanden for ældrerådet i Frederikshavn Kommune, Hanne Andersen, er tilfreds med, at der nu bliver skredet ind over for forholdene i Aalbæk Plejeboliger. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Formanden for ældrerådet i Frederikshavn Kommune, Hanne Andersen, er tilfreds med, at der nu bliver skredet ind over for forholdene i Aalbæk Plejeboliger. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

ÅLBÆK:Det er ganske normal procedure, at embedslægen i Nordjylland kommer på uanmeldt besøg på plejehjem og ældrecentre.

Senest har embedslægen besøgt Aalbæk Plejeboliger, og her blev det blandt andet konkluderet, at det er nødvendigt med ernæringsplaner i forhold til beboerne.

Beboerne er for tynde

Embedslægen konstaterede, at beboerne har et gennemsnitligt BMI (Body Mass Index - en betegnelse på måleenhed, som læger og sundhedskonsulenter bruger til at klassificere kropsvægten) på mellem 17 og 22.

Det skal ses i forhold til, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer over 65 år har et BMI på mellem 25 og 30.

Derfor er det nødvendigt at skride ind med en øget ernæringsindsats og øget hjælp til beboerne i forhold til at indtage maden, lyder det fra embedslægen.

Øjeblikkelig handling

- Jeg synes, det er forfærdende, at folk, der bor i det kommunale system, er underernærede. Derfor forventer jeg selvfølgelig, at der bliver skredet ind øjeblikkeligt, siger Jørgen Tousgaard (S).

Næstformanden i socialudvalget, John Christensen (V) oplyser, at ”der sker action med det samme”.

- Vi tager embedslægens rapport til efterretning. Der er nu ansat en kostkonsulent, der skal sikre, at beboerne får den rigtige mad, siger John Christensen, der ikke umiddelbart har en forklaring på, hvorfor det nu er nødvendigt med en øget ernæringsindsats i Aalbæk Plejeboliger.

- Der er ældre mennesker, som bare ikke spiser ret meget, eller som kan finde på at gemme maden. Det er svært at finde den rigtige forklaring, siger John Christensen.

Allerede for et par måneder siden gjorde ældrerådet i Frederikshavn Kommune imidlertid politikerne opmærksomme på problemet.

Virkede underernærede

Ældrerådet var på besøg i Aalbæk Plejeboliger, og her konstaterede medlemmerne, at flere af beboerne ”virkede underernærede”.

Dén iagttagelse fik dog ikke politikerne til at reagere.

- Men det har nu vist sig, at ældrerådet havde ret. Nu er vi bare glade for, at der rent faktisk også bliver gjort noget. Så man kan sige, at den rapport fra embedslægen kommer på et godt tidspunkt, siger Hanne Andersen, der er formand for ældrerådet.

Ser på de andre plejecentre

John Christensen oplyser, at der nu er fokus på forholdene i Aalbæk Plejeboliger, og at sagen bliver fulgt op politisk i næste måned.

- Samtidig er det oplagt, at vi også kigger på, hvordan ernæringstilstanden er i kommunens øvrige plejehjem og centre, siger John Christensen.

Der bor otte beboere i Aalbæk Plejeboliger.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.