Danmark

Beboere vil stadig have stoppet Metro-natarbejde

Trods udsigt til erstatning arbejder beboere ved Marmorkirken stadig på at få stoppet døgnarbejdet på metroen.

Beboere vil stadig have stoppet Metro-natarbejde

Beboerforeningerne omkring Marmorkirken noterer sig med tilfredshed, at Ekspropriationskommissionen mener, de mest støjplagede beboere skal kompenseres økonomisk på grund af larmen fra byggeriet af den kommende københavnske Cityring.

Men der arbejdes stadig på at få stoppet arbejdet om natten. Det siger talsmand for foreningen Kaj Larssen. Beboerforeningen har sagt, at den vil følge sagen til dørs rent juridisk.

- Vi er ikke modstandere af metroen. Vi er modstandere af natarbejdet, siger Kaj Larssen til Ritzau.

Beboerforeningerne har klaget over Metroselskabets dispensation om at kunne arbejde i døgndrift. Klagen ligger lige nu hos Miljøankestyrelsen.

Onsdag kom Ekspropriationskommissionen frem til, at de mest støjplagede naboer kan få op til 20.000 kroner skattefrit i kompensation om måneden på grund af støjgenerne.

Men Søren Sandahl, talsmand for Metromonitor, der primært repræsenterer beboere ved Nørrebroparken, siger til Politiken.dk, at han ikke er tilfreds.

- Erstatningsniveauet er ikke godt nok. Det er ikke en genhusningsordning a la byfornyelsen i 1990’erne, som vi havde håbet på. Det er et væsentlig lavere niveau, end det, som man kunne forvente ville være anstændigt, siger han til netavisen.

Kaj Larssen har endnu ikke set på størrelsen af erstatningerne. Men han mener, at kommissionen har valgt en opgørelsesmetode, hvor en række naboer til metrobyggeriet kommer i klemme.

- Vi havde foreslået, at man regnede kompensationen ud efter lejlighedernes størrelse og ikke på antallet af værelser, siger talsmanden.

Samtidig peger Kaj Larssen på, at der også er en række uklarheder i forbindelse med, hvordan man regner støjniveauerne ud:

- Metroselskabet har i sidste øjeblik opfundet deres egen model, der afviger fra myndighedernes, og som får generne for naboerne til at fremstå ikke større, men mindre, siger talsmanden.

- Selskabet bør skamme sig. Vi er efterhånden derhenne, hvor Metroselskabet som offentlig virksomhed bør kigges alvorligt efter i sømmene, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.