Bedrageridømt: Svindlede med forældres død

39-årig mand er dømt for bedrageri. Han modtog blandt andet forældrenes pension, efter de var gået bort.

En 39-årig mand fra Aarhus-området er fredag i Retten i Aarhus blevet idømt et år og otte måneders fængsel for omfattende socialt bedrageri og dokumentfalsk.

Manden stod tiltalt for 22 forhold om bedrageri, der samlet løb op i godt en million kroner, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I den groveste af sagerne havde manden undladt at informere myndighederne om, at hans far var afgået ved døden i Vietnam, hvor han stammer fra.

I stedet fortsatte han med at modtage farens pension i mere end fire år - hvilket løb op i mere end 600.000 kroner. Penge, han altså uberettiget har modtaget fra Aarhus Kommune.

Samme metode brugte manden igen nogle år senere, da hans mor døde, hvilket anslås at have kostet kommunekassen i omegnen af 90.000 kroner.

Manden er også dømt for at have fabrikeret en dødsattest på moren, som skulle bruges til at bevise hans uskyld, da myndighederne via et tip fik kendskab til mandens svindelnumre.

Derudover har den 39-årige blandt andet svindlet med sin brors førtidspension, og han har uberettiget modtaget dagpenge ved at få udbetalt løn i sin brors navn.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Han bliver dømt i stort set alle forhold, der er kun fire mindre forhold, han ikke bliver dømt i, og straffen ligger meget godt i tråd med, hvad jeg procederede for, siger senioranklager ved Østjyllands Politi Charles Conrad.

Manden er tidligere blev idømt 10 måneders fængsel i en anden sag. Derfor er dagens dom en såkaldt tillægsstraf, og manden skal altså afsone i alt to et halvt års fængsel.

Manden modtog dommen og blev varetægtsfængslet umiddelbart efter domsafsigelsen med henblik på direkte afsoning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.