EMNER

Bedre hjælp til børn for færre penge

Thisted Kommune lukker Ådalen i Hurup og bruger færre penge på anbringelser, men udbygger med vifte af andre tilbud til truede familier

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Thisted Kommune har positive erfaringer med skolesocialrådgivning i distrikt syd. Dette projekt afsluttes til juli, men partierne i Thisted Byråd er enige om, at det skal fortsætte i en ny form, idet rådgivningen udvides til hele kommunen.

THY-HANNÆS:Thisted Kommune lukker til nytår Ådalen, der er et eftermiddagstilbud i Hurup til børn med særlige vanskeligheder.

Det bliver konsekvensen efter det budgetforlig, som partierne i Thisted Byråd har indgået i weekenden - og som blev offentliggjort i mandag.
- Vi har nogle rigtig dygtige pædagoger, og mange børn har profiteret rigtig meget af tilbuddet, men vi kan desværre ikke forsvare at opretholde det som tilbud med kun syv børn, siger Hanne Korsgaard, der er leder af familieafdelingen i Thisted Kommune.
Lukningen af Ådalen som pædagogisk tilbud betyder en besparelse på én million kroner, og derudover forventes en besparelse på anbringelsesområdet på fire millioner kroner næste år.
- Det kan virke besynderligt, at vi kan spare, når vi har flere underretninger. Men vi er blevet meget bedre til at se de her børns behov, og dermed kan vi sætte ind langt tidligere med en forebyggende indsats, og det er både billigere og mere konstruktivt, siger Hanne Korsgaard.
For eksempel har kommunen haft stor succes med et projekt i den sydlige del af kommunen med ansættelse af to socialrådgivere til glæde for skoler og børnehaver.
Familieafdelingen vil fortsat bruge bygningen i Hurup som en slags multihus for sundhedsplejen og familieterapeuter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.