Bedre rammer for autister

Kastanjebo og specialtilbud er flyttet sammen i Vodskov

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VODSKOV:Der var stor interesse for at se det hele, da Aalborg Kommune i går indviede et nyt byggeri for handicappede i Hammer Bakker.

Men tilbuddet, som henvender sig til folk med autisme-spektrum-forstyrrelser, har også været længe undervejs - blandt andet på grund af indsigelser fra Naturfredningsnævnet og Historisk Museum. Men nu ligger det der altså, og det er der flere fordele ved, mente næstformand i ældre- og handicapudvalget Anna Kirsten Olesen (S).

- Det har bestemt været ventetiden og kampen værd, fremhævede hun i sin indvielsestale.

Ifølge Anne Kirsten Olesen var det nødvendigt at bygge nyt, for beboerne i Kastanjebo boede tidligere nogle gamle og utidssvarende boliger.

- Men nu får de både åbnere og lysere lokaler og et samlingssted. Det gør en forskel for, hvordan de trives og dermed får de også en bedre livskvalitet, understregede hun.

Men byggeriet, som har kostet omkring 55 mio. kroner, giver ikke kun plads til de handicappede, der boede i det gamle Kastanjebo. Der er også blevet plads til 12 beboere, som er så belastede, at de tidligere var nødt til at bo i de såkaldte enkeltmands-projekter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.