Bedre resultater end forventet

Rygetrang hos landbrugselever dæmpet gennem forsøg

Hassan fra Aars deltog i forsøget med e-cigaretter på Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk.

Hassan fra Aars deltog i forsøget med e-cigaretter på Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk.

LUNDBÆK:Et forsøg med at tilbyde 45 rygende elever fra Nordjyllands Landbrugsskole e-cigaretter i stedet for almindelige cigaretter har tilsyneladende dæmpet deres rygetrang. Det fortæller Karen Helene Jensen fra e-cigaretfirmaet Xsmoke, som søsatte projektet i november 2014.

- Eleverne har hver måned skullet besvare de samme spørgsmål, så jeg har kunnet holde øje med deres resultater undervejs. Svarene har vist sig at være meget ens, men allerede efter en uge var resultaterne meget bedre, end jeg havde turde håbe på, forklarer hun.

I løbet af de tre måneder, forsøget strakte sig over, har to elever kvittet deres smøger helt, og mere end 80 pct. har mærket en en betydelig forskel i deres rygetrang. Kun 5 pct. mente ikke, de kunne mærke nogen forskel.

Ifølge undersøgelsen er der også 60 pct., som mener de har fået nemmere ved at koncentrere sig, og samtidig er skolens indeklima blevet bedre på grund af manglende tobaksrøg.

- Resultaterne har været overraskende, og jeg har været meget overvældet over, hvor mange elever der var med på at kvitte deres cigaretter, fortæller Karen Helen Jensen.

Hassan fra Aars, som var med i forsøget, er også positiv.

- Jeg har nedsat mit forbrug af cigaretter og regner med, at jeg snart er helt røgfri, forklarer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden