Bedst økonomi i nyt fyr

Skrot ikke oliefyret, men skift det ud med et nyt, installér en solfanger, og isolér loft, rør og hulmur.

AT FYRE for fuglene lønner sig ikke. Der er flere hundrede kroner om måneden at tjene på at skifte husets varmeanlæg ud og isolere.

AT FYRE for fuglene lønner sig ikke. Der er flere hundrede kroner om måneden at tjene på at skifte husets varmeanlæg ud og isolere.

NORDJYLLAND:Det er den energispare-løsning, som husejeren får mest ud af, viser en beregning fra Spar Nord. En ny skrotningsordning giver danske husejere med oliefyr op til 20.000 kroner i tilskud til at skifte fyret ud med et mere energieffektivt varmeanlæg. Ordningen træder i kraft i dag, og der er en tilskudspulje på 400 millioner kroner. - Det er en god anledning til at overveje en mere energirigtig løsning, og hvis man samtidig får gjort noget ved isoleringen, kan gevinsten løbe op i hele 320.000 kroner over 20 år, forklarer boligkonsulent i Spar Nord Claus Conradsen. Den store gevinst opnåes dels i form af besparelser på selve energiudgifterne i huset, dels fordi det fastholder husets værdi på boligmarkedet, hvor ældre boliger skal konkurrere med nybyggede boliger, der er langt billigere i drift. Spar Nord har lavet fire regneeksempler: 1: udskiftning af oliefyret med et jordvarmeanlæg med eller 2: uden supplerende isolering af loft, rør og hulmur; 3: installation af et nyt oliefyr samt solfanger plus isolering - eller 4: ingenting. Bedste forrentning er altså - i konflikt med skrotningsordningens hensigt - at fortsætte med oliefyr. Men et nyt. En investering på 91.800 kroner giver ekstra 542 kroner til rådighed om måneden og en værdisikring ved fem pct. stigning i energikrisen på 319.000 kroner. Jordvarmeanlægget med ekstra isolering giver ekstra 330 kr. om måneden og uden isolering 217 kroner om måneden. Og gør man ingenting, sparer man ingenting.