Bedste april nogensinde for Aalborg Lufthavn

14,1 procent flere passagerer i år i forhold til april 2012

Turkish Airlines’ rute til Istanbul er med til at give de gode resultater for Aalborg Lufthavns udenrigsruter.Foto: Turkish Airlines

Turkish Airlines’ rute til Istanbul er med til at give de gode resultater for Aalborg Lufthavns udenrigsruter.Foto: Turkish Airlines

NØRRESUNDBY:For Aalborg Lufthavn blev april i år den bedste nogensinde. I alt rejse 110.785 passagerer til og fra lufthavnen, og det er 14,1 procent flere end i samme måned sidste år.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen oplyser, at det ikke mindst er høj belægning på de nyligt genåbnede spanske rejsemål Malaga, Mallorca, Barcelona og Norwegians nye rute til Alicante, der har medført en stor stigning i antallet af rejsende til udlandet.

Men også KLM og Turkish Airlines har flotte resultater på ruterne til Amsterdam og Istanbul.

- Samtidig har en god start på de nye ruter til Stavanger, Oslo og Alicante forstærket den positive udvikling i udenrigstrafikken, som har været en tendens i mange måneder, siger Søren Svendsen.

Alt i alt viste april en rekordstor stigning i udenrigstrafikken på 75,6 procent. Det vil sige, at 26.659 passagerer rejste udenlands i april mod 15.179 passagerer året før.

- Vi er glade for at se, at sommertrafikprogrammet har fået en rigtig god start. Der er så mange fine tendenser at spore i vores ferietrafik, at jeg tror, det bliver Aalborg Lufthavns bedste sommer nogensinde, tilføjer Søren Svendsen, der samtidig kan glæde sig over, at der for en gangs skyld ikke har været tilbagegang på indenrigsruten til København, men derimod en minimal fremgang.

Ruten blev således benyttet af 78.181 passagerer, hvilket er tre (3) flere end i april sidste år.

Chartertrafikken viste en vækst i antallet af ferierejsende på 59 procent fra 3738 passagerer sidste år til 5945 i april i år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.