Bedste måned nogensinde i lufthavn

Passagertallet stiger og stiger - 600 nye p-pladser på vej

Lufthavnen skal igen til at udvide parkeringsarealet.

Lufthavnen skal igen til at udvide parkeringsarealet.

NØRRESUNDBY:September blev den bedste måned nogensinde i Aalborg Lufthavn med 146.500 passagerer. Det er en stigning på 12,7 procent i forhold til samme måned sidste år.

Den stadige vækst går hånd i hånd med et øget behov for flere p-pladser. Derfor er der 600 flere på vej, så man kommer op på 4300.

- Der er tale om en milepæl i lufthavnens historie. September er ikke kun den bedste måned nogensinde, men det er også første gang, vi er over 140.000 rejsende, så det er en mærkbar rekord, konstaterer lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Som det har været tilfældet i efterhånden mange måneder, fortsætter tendensen med kraftig vækst i udenrigstrafikken. Der er således tale om en stigning på hele 26,0 procent i forhold til samme måned sidste år. I alt blev det i september i år i år til 34.264 udenrigspassagerer.

Chartertrafikken følger samme kurve og er steget med 20,5 procent, idet 26.825 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i løbet af måneden.

Også indenrigstrafikken viser fin fremgang med en stigning på 6,0 procent 85.411 passagerer.

- Som følge af den vækst vi samlet set kommer til at opleve i 2013, planlægger vi opførelse af 600 nye parkeringspladser, som skal stå klar til april 2014. Charteroperatørerne sætter flere sæder til salg ud af Aalborg Lufthavn og den internationale trafik vækster også, hvilket styrker vores beslutning om, at det nu igen er tid til at udvide antallet af gratis p-pladser til glæde for vores passagerer, siger Søren Svendsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.