Bedste maj nogensinde i lufthavnen

Passagertallet steg med to procent i forhold til sidste års rekord

Det er især KLM til Amsterdam og Turkish Airlines til Istanbul, der trækker væksten på udenrigsruterne.Foto: Aalborg Lufthavn

Det er især KLM til Amsterdam og Turkish Airlines til Istanbul, der trækker væksten på udenrigsruterne.Foto: Aalborg Lufthavn

AALBORG:Med 131.146 passagerer blev maj den bedste maj nogensinde i Aalborg Lufthavn. Sidste år rejste 128.519 passagerer til og fra lufthavnen, så årets tal er en stigning på lige godt to procent.

Som det har været billedet længe, er det især udenrigs- og chartertrafikken, der går frem.

- En vækst på over seks procent for både udenrigs- og chartertrafikken i maj giver grund til optimisme forud for sommeren, hvor vi venter rigtig mange gæster gennem lufthavnen, siger lufthavnens direktør, Søren Svendsen, og lover, at man også er klar til at håndtere de mange passagerer:

- Vi har været hele produktionsapparatet igennem. Vi har indkøbt mere materiel til at håndtere flyene, for eksempel tre nye flytrapper, og vi har sikret, at den nødvendige kapacitet ved check-in og security er til stede. Samtidig står der om en uge 800 nye parkeringspladser færdige, en del af dem er allerede i brug, nævner Søren Svendsen.

Udenrigstrafikken havde i maj 30.019 passagerer, hvilket er en fremgang på 6,6 procent. Det er især KLM og Turkish Airlines, der trækker væksten, oplyser lufthavnen.

Chartertrafikken voksede med 6,5 procent til i alt 17.800 afrejsende og ankommende passagerer.

Indenrigstrafikken viste et lille fald på 0,4 procent svarende til 300 passagerer. 83.327 passagerer rejste på ruten mellem Aalborg og København.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.