Bedsteds helt store fri-dag

Op mod 500 var med til at indvie Friplejehjemmet Bedsted Thy søndag eftermiddag

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BEDSTED:Gæsterne stod periodisk i kø både her og der og alle vegne, da Friplejehjemmet Bedsted Thy holdt indvielse. Også længe inden der for alvor blev trængsel foran talerstolen og den røde snor, som beboer Rigmor Knattrup skulle klippe over.

Op mod 500 besøgende lagde vejen forbi friplejehjemmet, hvor i øjeblikket 14 af 24 pladser er besat, og der var mange andre gæster end blot familie og pårørende til beboerne.

Sidste hånd på værket

Samtidig med indvielsen er alt nu så langt, at håndværkerne efterhånden har lagt sidste hånd på værket, selv om der så sent som fredag stadig blev arbejdet på at få de sidste detaljer på plads. Og det var et absolut færdigt og meget flot friplejehjem, der modtog sine gæster i store, lyse og velindrettede lokaler, hvor ikke mindst det gamle el-værks turbinehal gjorde sit til, at de besøgende både kunne bænkes og bespises og blive underholdt oveni købet.

- Så lykkedes det endelig, konstaterede Henry Dahlgaard, som på bestyrelsens vegne holdt indvielsestalen som nummer to på talerstolen, hvor Karen Nørgaard var første taler på vegne af friplejehjemmets Venneforening, som blev en hel del større i løbet at dagen, hvor mange nye venner sluttede op bag de, der var der allerede.

En ære

- Det er en ære at aflevere et godt byggeri i unikke rammer, konstaterede Henry Dahlgaard om det 45 mio. kroner store projekt, der nu er klar - og som egentlig har været i brug siden 15. december 2012, da den første beboer flyttede ind. Det var også en stor dag, sagde Henry Dahlgaard, som takkede både beboere og personale for udvist udholdenhed i det byggerod, der efterhånden fortoner sig i takt med at alt fremstår mere og mere som et fuldt ud færdigt hjem, som ikke er kommet ud af ingenting.

Henry Dahlgaard gennemgik i sin tale friplejehjemmets ”tilblivelseshistorie” og rundede af med en opfordring til at slutte op bag friplejehjemmet, passe på det - og til aldrig at sælge det til kommunen.

Efter Ejvind Hoves indvielsestale var der endnu seks på talerrækken, men inden de fik overladt mikrofon og talerstol skulle Ejvind Hove klare en ting mere. På talerstolen lå en saks til et bestemt formål. Den formelle markering af indvielsen. Det krævede en saks, en rød snor og et klip, så Ejvind Hove tog saksen, rakte den til Rigmor Knattrup - og et klip senere var friplejehjemmet indviet, men talerne fortsatte - og det samme gjorde trængslen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia var fuld og energisk
Luk