Begejstret for at læse til stud. mad

Studerende har lært madlavning på højeste niveau

Anders Abildgaard
Micha­el Ri­me­stad får kyn­dig vej­led­ning af kok Bri­an Pe­der­sen, til dag­lig fag­læ­rer på kok­ke­sko­len. Han er lige så be­gejst­ret som ele­ver­ne: ¿Det har væ­ret en ren for­nø­jel­se,¿ ly­der hans eva­lue­ring.
Ernæring 1. december 2007 05:00

AALBORG: - Sidste gang fik vi mongolian barbecue. Mums. Det kommer helt sikkert på menuen derhjemme. Det fastslår Michael Rimestad, inden han begejstret kaster sig over de pakistanske karrykartofler, han skal lære at lave i aften. Michael læser til ingeniør på Aalborg Universitet og er en af de mange studerende, der har taget imod universitetets tilbud om at lære madlavning og få madkundskaber ¿på højt gastronomisk niveau¿. ¿Mad på SU¿ hedder kursusrækken, der er enestående i Danmark og blevet til i samarbejde mellem AAU, Studentersamfundet, Ingeniørforeningen og Food College Denmark, der står for det praktiske. Formålet er at hæve det de studerendes kulinariske niveau, og til den ende er der indkaldt mesterkokke til at undervise fire hold studerende i henholdsvis italiensk, fransk, asiatisk og sensuel mad. Kvaliteten på råvarerne er i top, selv om der tages skyldigt hensyn til de studerendes beskedne økonomiske midler. Undervisningen foregår på Aalborg Tekniske Skole, hvor de rigtige kokke bliver uddannet. - Jeg bor på kollegium og laver selv mad til dagligt. I længden bliver det for kedeligt med spaghetti og kødsovs, så derfor meldte jeg mig til dette kursus. Det er fedt at få inspiration til at prøve noget nyt, fortæller Michael Rimestad, der går på det asiatiske hold. Omkring 100 studerende har deltaget i den første kursusrække, der slutter med en fælles gallamiddag på onsdag. - Det har været en succes for både studerende og lærere. Vi vil bestemt gerne lave en ny kursusrække til foråret, og denne gang vil vi tilmed gerne hæve niveauet, for de studerende er jo lærenemme, siger Anna Marie Fisker, projektleder på Food College Denmark.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...