Begejstring for blues

De modne musikere og publikum hygger sig ved intimkoncert på Freddys bar

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:79-årige Lil`Jimmy Reed er med sit grå hår en anelse ældre end sit publikum, der sidder rundt omkring ham og Bob Hall på keyboards.

Men Lil`Jimmy Reed brillierer på guitaren, og publikum på Freddy bar nikker med i takt til den ægte vare. Han er en legende i de kredse og har spillet med alt og alle. Og alderen har ikke sagt sig i fingerene på guitaristen, der er ret suveræn til at spille,

Ja glæden ved at spille og høre blues varer hele livet, og publikum til bluesfestivalen i Frederikshavn kommer tilbage år efter år.

Det fortæller Odd Arne Olsen fra Norge, der er i Frederikshavn for 5. gang, og han er imponeret over, hvad festivalen byder på år efter år. Alt spiller.

- Jeg kommer fra Norge, fordi musikerne her på festivalen er gode. og arrangementet bliver afviklet på en måde, som gør, at jeg vender tilbage. Vi er tre afsted på weekendtur, siger han.

Og nordmændene har på forhånd reserveret plads på Freddys bar,

Mathias Rafn (søn af Freddys ejer Freddy Rafn) fortæller, at 40 nordmænd har kontaktet dem på forhånd for at reservere plads.

- Og lørdag eftermiddag bliver her fuldt hus. Vi har allerede solgt siddepladserne, men lukker folk ind, hvis de er med på at stå op, fortæller han, mens en anden nordmand bestiller i baren.

10 år i Frederikshavn

Det er første gang, at Freddys bar er med til bluesfestivalen, som i øvrigt har 10 års jubilæum i år. Premieren var torsdag aften, og så har man blues på plakaten fredag og lørdag eftermiddag. Gæsterne kan så hygge sig, inden de skal til det store koncertsted, som er Det Musiske Hus.

- Billetsalget ser ud til at blive rigtig fint, tæt på udsolgt, siger arrangør Peter Astrup.

I verdensklasse

Han har sat en af verdens bedste guitarister, Warren Haynes til at åbne festivalen fredag, og så går det ellers derudaf med navne som Walter Trout og Lurrie Bell. Man får også mulighed for at høre Diuanna Greenleaf, der er grammyvinder, og som gæster festivalen for 3. gang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.