Behandler frikendt i landsretten

Var tiltalt for at have krænket 14 patienters blufærdighed

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:En enig Vestre Landsret frikendte onsdag en nordjysk behandler, der var tiltalt for at have krænket 14 patienters blufærdighed.

Dermed omstødte landsretten også byrettens dom på 60 dages fængsel samt en frakendelse af retten til at behandle patienter i fire år for at have krænket patienters blufærdighed i fire tilfælde.

- Men nu er tre års helvede forbi for min klient, siger forsvarer Stig Ejler Jensen efter domsafsigelsen i Viborg.

Intet seksuelt indhold

Vestre Landsret lagde vægt på, at man ikke kan udelukke, at mandens handlinger var et led i en almindelig diagnosticering og behandling af sine patienter. Det kan ikke udelukkes, at behandlingerne har krænket nogle patienter, men behandleren har ikke haft til fortsæt at krænke patienternes blufærdighed, og det har ikke haft et seksuelt indhold.

Under retssagen i landsretten har behandleren blandt andet på et skelet vist, hvilken type behandlinger han har foretaget, og hvordan han håndgribeligt er gået til værks.

Sigtelse om vold droppet

Efterforskningen mod behandleren begyndte tilbage i 2010, da han var ansat på en klinik et andet sted i Jylland, og han blev i første omgang ikke alene sigtet for blufærdighedskrænkelse, men også for at have begået vold mod patienter. Den sigtelse blev dog opgivet undervejs.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden