Behnke: Vi tager offentlighedskritik til efterretning

Den konservative retsordfører slår fast, at han stadig er for offentlighedsloven trods landsrådets kritik.

29. september 2013 13:13 - Opdateret 29. september 2013 13:14

Behnke: Vi tager offentlighedskritik til efterretning

Det var en overrasket Tom Behnke, der søndag måtte erkende, at det konservative landsråd har besluttet, at partiet skal arbejde for at tilbagerulle tre omstridte paragraffer i den nye offentlighedslov.

Det er således stik imod stemningen i folketingsgruppen, hvor alle medlemmerne stemte for loven, da den blev vedtaget tidligere på året.

- Der er ingen tvivl om, at vi lytter til landsrådet. Landsrådet er vores øverste myndighed, og når landsrådet har besluttet, at vi er meget skeptiske overfor disse paragraffer, så vil vi selvfølgelig tage det til efterretning, siger Tom Behnke.

Spørgsmål: Der står i indstillingen, at I vil arbejde på at tilbagerulle de tre paragrafer. Vil I gøre det?

- Der kommer vi til at følge det konservative landsråd, nu må vi lige se på, hvordan vi gør det, og hvad der bliver rækkefølgen af de her ting. Men det er klart, at vi lytter til vores landsråd, siger han.

Tom Behnke kommer dermed til at skulle arbejde på at tilbagerulle en lov, som han selv er fortaler for, og som han også forsvarede på talerstolen lørdag. Han slår fast, at hans mening om loven ikke er ændret trods landsrådets beslutning.

- Nej, jeg har ikke skiftet holdning.

Han har hele tiden argumenteret for, at der skal ske en evaluering af loven om et par år, og at man derefter skal tage stilling til, om den fungerer efter hensigten.

Tom Behnke kan ikke svare på, om det bliver før eller efter evalueringen, folketingsgruppen skal arbejde for at få loven ændret.

- Det får vi nu en drøftelse af i folketingsgruppen i forhold til, hvordan man tilrettelægger den praktiske politik, siger han.

Den nye offentlighedslov blev vedtaget tidligere på året efter opbakning fra regeringspartierne, Venstre og Konservative.

Den giver øget adgang til aktindsigt i offentligt ejede selskaber, kommuner og regioner.

Det bliver samtidigt muligt at søge bredere, når man anmoder om aktindsigt, ligesom svarfristerne præciseres fra en hovedregel om 10 kalenderdage for et svar til fremover syv arbejdsdage.

Protesterne mod loven skyldes paragraf 22, 24 og 27, der alle indskrænker adgangen til aktindsigt i ministrenes arbejde.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...