Frederikshavn

- Behov for at tænke helt nyt

Kommunens pasningstilbud skal spare, og der er brug for at gøre mange ting på en smartere måde

Pia Karlsen (V): - Vi skal gøre nogle ting på en helt ny måde.

Pia Karlsen (V): - Vi skal gøre nogle ting på en helt ny måde.

FREDERIKSHAVN:Børne- og ungdomsudvalget skal finde besparelser for 9,1 mio. kr. i næste års budget. Samtidig er der et behov for udvidede åbningstider i kommunens daginstitutioner.

Det rykker i hver sin retning, og der er behov for at tænke i nye og anderledes baner med kommunens pasningstilbud, hvis enderne skal nå sammen.

- Det er en svær øvelse. På den ene side skal vi have en attraktiv bosætningskommune, der matcher forældrenes behov for pasning. Også for dem, der pendler eller arbejder på skæve tidspunkter. På den anden side skal vi holde os inden for den økonomiske ramme. Derfor er vi nødt til at gøre nogle ting på en ny og smartere måde, siger Pia Karlsen, formand for B&U-udvalget (V).

B&U vil nu inddrage de enkelte institutioner i arbejdet med at samtænke kommunens dag-, fritids- og klubtilbud på en ny måde, så ordningen kan træde i kraft fra årsskiftet.

- BUPL ér blevet hørt

At BUPL ikke er inviteret med som høringspart er ifølge Pia Karlsen en misforståelse, siger Pia Karlsen.

- Pædagogerne ér repræsenteret i MED-udvalget. Desværre skete der en fejl, så bilagene ikke kom med i første omgang, men vi har med vilje ikke sendt det store sparekatalog ud i høring for ikke at skabe unødig bekymring, så jeg tror det handler om at afstemme forventningerne med BUPL om hvor meget og hvornår, de skal høres, siger Pia Karlsen.

Om BUPL’s kritik af konferencen Barndommens Gade midt i en sparetid siger Pia Karlsen:

- Vi har erfaringerne fra sidste år og har nu dedikeret en medarbejder til det. Og så bliver det frivilligt for de enkelte institutioner, om de vil deltage, og hvor mange kræfter de vil lægge i det.

Enhedslistens Ida Skov stemte imod budgetforslaget. Hun mener, at reduktionerne vil gøre kommunen mindre attraktiv som bosætningskommune for børnefamilier og forringe forholdene og udviklingsmulighederne for kommunens børn.

Børnetallet stiger

Stik imod alle forventninger og kig i krystalkugler er børnetallet i Frederikshavn Kommune lige nu stigende. Den seneste opgørelse viser, at der er 105 børn mere end beregnet i kommunens daginstitutioner.

Noget af forklaringen på det nu stigende børnetal er de mange udlændinge, der arbejder i Skagen, som henter familien herop og bosætter sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.