Danmark

Bejler til LO-chefpost tænker akademikere med i fusion

Fagbevægelsen skal ikke nøjes med at samle LO og FTF, men også inddrage AC, mener Kim Simonsen.

Lønmodtagerne fortjener en bomstærk stemme, mener formand i HK, Kim Simonsen, som stiller op som formand i LO. Derfor gør han tanker om muligheden for også at få akademikerne med i en fagbevægelses-fusion mellem FTF og LO.

Det melder Kim Simonsen ud i et interview med Ugebrevet A4.

- En ting er, at vi i fagbevægelsen snakker om at lægge LO og FTF sammen. Men det undrer mig, at der ikke er nogen, som stopper op og spørger: "Hvad med AC?", siger Kim Simonsen til Ugebrevet A4.

AC - Akademikernes Centralorganisation, som nu kalder sig Akademikerne - repræsenterer 325.000 medlemmer. De består blandt andet af økonomer, jurister, ingeniører og magistre.

Hvis AC smeltes sammen med LO og FTF, vil en ny hovedorganisation ifølge Ugebrevet A4 repræsentere rundt regnet 1,8 million lønmodtagere. Det vil give et muskelbundt af en organisation, som vil være svær at afvise eller lade hånt om for enhver statsminister.

Og arbejdsgiverne vil også tænke sig om en ekstra gang, før de går i clinch med sådan en organisation, skriver Ugebrevet A4.

- Jeg mener, at man skal tale mere med en lønmodtagerstemme end med en arbejderstemme, som LO gør, eller med en klassisk funktionærstemme som FTF og AC, siger han.

Kim Simonsen tvivler trods sin iver for en kæmpefusion på, at sådan en ligger lige for.

- Når der ikke tales om en fusion mellem de tre, skyldes det, at AC som organisation slet ikke er interesseret i en fusion.

- Men når man ser på nogle af de argumenter, som bliver fremført for fusionen mellem FTF og LO, så tænker jeg, at de argumenter må i hvert fald medlemmerne af AC-forbundene kunne se fornuften i, siger han til Ugebrevet A4.

Den næste LO-formand efter Harald Børsting skal vælges til efteråret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.