Biblioteker

Bekymring over borgernes adgang til biblioteker

Vibeke Grave (S) er gået til kulturministeren, efter at en gruppe Gjøl-borgere har skrevet til Folketingets kulturudvalg.

Vibeke Grave (S) er gået til kulturministeren, efter at en gruppe Gjøl-borgere har skrevet til Folketingets kulturudvalg.

GJØL:Socialdemokratiet er alvorligt bekymret for den lokale biblioteksbetjening i landets kommuner, efter at de har meldt ud, at der skal spares - eller allerede er blevet sparet - på området i år. Det siger folketingsmedlem Vibeke Grave (S), som på baggrund af en henvendelse fra Gjøl har bedt kulturministeren svare på en række spørgsmål. Hun mener, at biblioteker skal ses som et velfærdsgode for alle borgere. - Derfor skal alle borgere også have en rimelig fysisk mulighed for at have adgang til biblioteksbetjening, fastslår hun. Socialdemokraterne foreslår, at der lægges bibliotekssted sammen med andre borgerbetjeninger såsom kulturhus, borgerkontor, legestuer og andet. - Det er for at sikre en mere spredt biblioteksbetjening end den, vi ser nu, siger Vibeke Grave og fortsætter med en opfordring til borgerne: - Der er ingen tvivl om, at biblioteksbetjeningen hører under en kommunalbestyrelses ansvarsområde. Derfor skal borgere henvende sig til kommunerne, hvis de er utilfredse. Hun tør ikke gætte på, hvad der kommer ud af Gjøl-borgernes henvendelse og hendes spørgsmål. - Men hvis resultatet af kommunernes budgetlægning også i 2008 giver store besparelser på området, må vi jo se på, hvilke muligheder vi har i Folketinget for at sikre biblioteksbetjeningen rundt om i landet, siger Vibeke Grave.