Belgier snyder sprinterne og vinder i Vueltaen

Jelle Wallays sad i udbrud hele etapen, da han torsdag tog fusen på sprinterne og vandt i Vuelta a España.

Jelle Wallays kan kalde sig etapevinder i et Grand Tour-løb, efter at han torsdag snød alle sprinterne og vandt 18. etape af Vuelta a España.

Belgieren kom sammen med norske Sven Erik Bystrøm alene til mål efter at have siddet i udbrud hele etapen og tog etapesejren få meter foran store navne som Peter Sagan, Elia Viviani og Ivan Garcia Cortina.

Efter flere dage med bjerge og en enkeltstart var det sprinternes tur til at komme på banen på torsdagens flade etape.

Det afspejlede sig også på det tre mand store udbrud, hvis forspring aldrig oversteg to og et halvt minut, da det blev holdt i kort snor af de hold i feltet med en ivrig sprinter - Quick-Step med Viviani, Bora-Hansgrohe med Sagan og Trek-Segafredo med Giacomo Nizzolo.

Derfor kom danske Kasper Asgreen (Quick-Step) også i fokus på etapen, da han i flere omgange trak feltet gennem det nordspanske landskab.

På grund af sidevind sad toppen af klassementet langt fremme i perioder. Der opstod dog aldrig muligheder for at splitte feltet, og Simon Yates bevarede derfor den røde førertrøje.

Med cirka 25 kilometer tilbage af den 186 kilometer lange etape begyndte sprinterholdene for alvor at trække udbruddet i land.

Feltet endte dog med en lang næse. Da Wallays (Lotto Soudal) og Bystrøm (UAE Emirates) kørte under kilometerporten, var der således stadig et væsentlig hul ned til feltet, hvor det nu var hver mand for sig selv.

Viviani, Sagan og resten af sprintere måtte nemlig åbne spurten tidligt uden at blive ført frem af holdkammeraterne.

Sagan i verdensmestertrikoten var tættest på og var kun få meter bagud, da Jelle Wallays kunne køre først over målstregen og hæve armene i triumf med Sven Erik Bystrøm lige efter sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.