Belgiere i klar Novo-afvisning: Vi er meget mere værd

Ablynx-bestyrelsen mener ikke, at Novos købstilbud matcher selskabets værdi og potentiale.

Novo Nordisk har indtil videre fået en blank afvisning af det tilbud, man har givet på belgiske Ablynx. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Novo Nordisk har indtil videre fået en blank afvisning af det tilbud, man har givet på belgiske Ablynx. Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Det er ikke for at være uhøflige, når bestyrelsen i den belgiske biotek-virksomhed Ablynx ikke har villet diskutere en eventuel overtagelse med Novo Nordisk.


Årsagen er bare den, at Novo Nordisks tilbud på knap 20 milliarder kroner ikke er i nærheden af at være attraktivt nok.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, som Ablynx har udsendt mandag eftermiddag.

- Efter grundige overvejelser har Ablynx' bestyrelse enstemmigt besluttet, at Novo Nordisks tilbud ikke er interessant for selskabet og dets aktionærer, fordi det fundamentalt undervurderer caplacizumab (Ablynx' blødermedicin, red.), vores pipeline, platform, teknologi ansatte og viden, står der i meddelelsen.

Bestyrelsesformand Edwin Moses pointerer i meddelelsen, at Ablynx er i gang med flere lovende studier, og at man samtidig har indgået en række strategiske samarbejder med større medicinalselskaber.

Han mener, at selskabets nuværende strategi vil give mere værdi til aktionærerne, end de vil få ud af at sige ja til Novos nuværende tilbud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.