Udland

Belgisk by beder prostituerede tage tøj på

Prostituerede i neonblinkende vinduer i den belgiske by Ghent skal klæde sig mere tækkeligt, siger byråd.

Belgisk by beder prostituerede tage tøj på

Politiet i den belgiske by Ghent beder de prostituerede om at klæde sig på og holde inde med æggende bevægelser i deres forretningsvinduer fra og med næste måned.

De lokale myndigheder har ingen planer om at forbyde prostitution, men fra og med den 1. oktober skal de nye regler respekteres. I modsat fald vanker der en bøde på omkring 900 kroner.

Det nye påbud tvinger de prostituerede, der arbejder både dag og nat fra deres Amsterdam-lignende neonblinkende vinduer, til at dække sig til og undlade at posere eller gøre tilnærmelser over for de forbipasserende.

De nye regler fastslår, at det ikke er tilladt for dem at være nøgne eller kun være klædt i undertøj, bikini eller gennemsigtige klæder.

En talsmand for bystyret i Ghent siger, at byen har brug for de prostituerede, og der ikke ligger en ny puritansk bevægelse bag bestemmelserne.

- De nye regler skyldes klager - også fra de prostituerede selv - fordi der kom mere og mere nøgenhed på området.

Den lokale avis Di Morgen citerer en prostitueret, der har arbejdet mange i år i kvarteret, for, at ny unge østeuropæiske kvinder har skabt så meget konkurrence, at mange skaber sig langt mere end for et årti siden for at få kunder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.