Udland

Belgisk finansminister trækker sig efter kritik

Efter halvandet år som finansminister i Belgien trækker kristendemokraten Steven Vanackere sig fra posten.

Belgisk finansminister trækker sig efter kritik

Den flamske kristendemokrat Steven Vanackere trækker sig fra posten som finansminister i Belgien, rapporterer flere belgiske medier.

Vanackere træder tilbage efter beskyldninger om for tætte økonomiske bånd mellem den statsejede belgiske bank Belfius og fagforbundet ACW, der har forbindelse til ministerens parti CDV.

Steven Vanackere afviser selv at have handlet forkert på nogen måde, men en talskvinde siger, at beskyldningerne forhindrer ministeren i at udføre sit arbejde.

- De seneste ugers anklager har gjort det vanskeligt for ham at udføre sit arbejde, siger en talskvinde fra finansministeriet.

Selv siger Vanackere i en udtalelse, at han "bruger alt for meget energi på at forsvare sig mod falske anklager".

I weekenden afviste finansministeren på landsdækkende tv, at en navngiven ansat i den statsejede bank skulle være en del af ministerens medarbejderstab.

Men mindre end 12 timer senere måtte han indrømme, at den pågældende havde både kontor og e-mail-adresse i finansministeriet, skriver nyhedsbureauet TT.

Ifølge belgiske medier tog Vanackere beslutningen om at træde tilbage efter et krisemøde med fremtrædende medlemmer af sit parti.

Steven Vanackere blev udnævnt som minister i december 2011 efter den længste politiske krise i Belgien, som varede i 540 dage.

Det er endnu ikke klart, hvornår han forlader sit job, og det vides heller ikke hvem, der skal overtage posten som finansminister.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.