Beliggenhed afgørende for husets pris

Der er stor forskel på, hvor meget du betaler for, at huset ligger godt. Men beliggenhed er en prisfaktor.

Beliggenhed afgørende for husets pris

Spørger du en ejendomsmægler om, hvad der betyder noget for prisen på et hus, vil de svare: Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. Og der er rent faktisk noget om snakken.

Et hus med en fremragende beliggenhed i Faaborg er 284 procent dyrere end et tilsvarende hus med en dårligere beliggenhed. I Klarup udenfor Aalborg er huset med den fine beliggenhed seks procent dyrere end samme hus med en dårlig beliggenhed.

Det viser en gennemgang fra ejendomsmæglerkæden EDC, der har undersøgt huspriserne i 373 postnumre over hele landet.:

- Det er hermed cementeret, at beliggenheden er et afgørende parameter for prisen, uanset hvor i landet vi befinder os, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann om undersøgelsen og fortsætter:

- Samtidig viser analysen, at der kan være stor forskel på, hvor meget ekstra man betaler for den gode beliggenhed. Den gode beliggenhed i Faaborg er ud til vandet. I Klarup er der ikke adgang til vand, fjord, skov - og derfor opnås ikke samme merpris.

EDC's undersøgelse viser, at et standard parcelhus på 140 kvadratmeter fra 1980 i snit koster godt 1,6 millioner kroner. Billigst er det i Hvidbjerg ved Struer, hvor det koster 527.000 kroner, og dyrest er i Hellerup, hvor huset koster 5.437.000 kroner.

- Der er store forskelle i prisen i kroner på boligerne rundt om i Danmark. Køberen i whiskybæltet betaler godt en million kroner for en bedre beliggenhed, mens køberen i Thy eller på Lolland kan nøjes med 100.000 kroner, siger Jan Nordmann.

EDC-manden mener, at huskøbere blandt andet kan bruge tallene til at finde ud af, om man kan købe et godt beliggende hus til en billigere pris indenfor et givent lokalområde.

Man kan eksempelvis købe et hus med bedste beliggenhed i Høje-Taastrup til stort samme pris som et hus med dårligste beliggenhed i Glostrup - kun ni kilometer fra hinanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.