Ben Muskelmand

De tre mere eller mindre afdankede skuespillere kommer på lidt af en prøve, da de pludselig skal agere som ægte soldater.

De tre mere eller mindre afdankede skuespillere kommer på lidt af en prøve, da de pludselig skal agere som ægte soldater.

FILM ”Tropic Thunder” # # # ¤ ¤ ¤ BEN STILLER spiller med musklerne på flere måder i denne film, som han har instrueret og selv spiller hovedrollen i. Rent fysisk nærmer han sig Rambo, og filmmæssigt har han fat i den lange ende med sit mix mellem splatterkomedie og rendyrket action. Tre skuespillere, hvis Hollywoodstorhedstid efterhånden er passé, er sammen med et par opkomlinge under indspilningerne til en Vietnam krigsfilm havnet i lidt af en suppedas. Hvad de tror er instruktørens forsøg på at få de ægte krigsfølelser frem hos dem, ender som en kamp mellem liv og død i narkolejren, ”Flaming Dragon” . Selv om der i filmen er paralleller til for eksempel Solens Rige (narkokongen er en lille, psykopatisk unge), og vi hører musikken fra ”Troja” under kampscener, er det ikke rigtig en parodi, og Stiller formår at holde sig på den gode side af balancen mellem komedie og plathed. Det er især de mange skuespillere - både de kendte og ukendte, der rykker filmen op på en ganske seværdigt niveau. For eksempel Tom Cruise som en fed, skaldet og særdeles aggressiv filmproducent eller Robert Downey Jr., der ikke kan finde ud af at træde ud af sin karakter som neger. Det er ikke en film, man konstant ligger og spræller af grin til, men der er stadig en god gang underholdning. Jeg vil dog bringe en advarsel til folk med sarte maver. Der er rigtig meget blod og klamme-ting-i-munden scener. Dog igen uden, at det går over grænsen. Om det så er godt eller skidt er vist op til, hvor makaber din humor er. Pia Fjorback pia.fjorback@nordjyske.dk ”Tropic Thunder”. Instr.: Ben Stiller. USA, 2008. 1 time 47 minutter. Tilladt over 15 år. Danmarkspremiere.