Bendtner-advokat: Vigtigst at få lukket sagen

Michael Juul Eriksen mener ikke, at Nicklas Bendtner kunne være tjent med det mediecirkus, en anke ville give.

Bendtner-advokat: Vigtigst at få lukket sagen

Nicklas Bendtner skal bevare sit fokus på fodboldbanen, og derfor var det vigtigste for forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, at sagen om spirituskørsel midt i København natten til søndag blev lukket ned.

Derfor valgte Bendtner ikke at anke tirsdagens bøde fra Københavns Byret på 842.000 for spirituskørsel.

- Mit første succeskriterium var at få lukket sagen hurtigst muligt, for Nicklas Bendtner vil hellere koncentrere sig om at spille fodbold, siger Michael Juul Eriksen.

- Det er derfor, at vi ikke anker. Han kan ikke være tjent med det mediecirkus omkring sagen, og det vil blive ved med at køre videre, hvis vi anker.

- Jeg er personligt ikke enig i afgørelsen, men vi skal opveje en anke mod de menneskelige hensyn, der er, siger forsvarsadvokaten.

Michael Juul Eriksen advokerede i retten for, at Nicklas Bendtner skulle have nedsat bøden til en fjerdel, helt nøjagtigt 212.000 kroner.

Dommeren valgte i stedet at rette sig efter anklagerens krav om en bøde på 842.000 kroner, hvilket er udregnet, efter at Nicklas Bendtner i Juventus har en indkomst før skat på én million kroner om måneden.

- Bøden er urimelig høj, og der er nogle specielle indkomstforhold, der gør sig gældende for ham. Det var værd at forsøge.

Spørgsmål: Men hvorfor skal Nicklas Bendtner betale mindre end alle andre?

- Det er også mit synspunkt, at han ikke skal betale mindre end alle andre. Han skal betale det samme, men han bliver ramt hårdere end alle andre, fordi han har en kortere årrække til at tjene sine penge.

- Man skal finde et niveau, der er rimeligt, mener Michael Juul Eriksen.

Nicklas Bendtner skal ud over bøden også betale sagens omkostninger på 3300 kroner samt en blodprøve til cirka 800 kroner.

Derudover er fodboldspilleren blevet frakendt retten til at køre bil i tre år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.