Bendtner: Det bliver svært mod Tyskland

Tyskland er stærkere end både Holland og Portugal, mener den danske landsholdsangriber Nicklas Bendtner.

Bendtner: Det bliver svært mod Tyskland

Søndagens afgørende gruppekamp mod Tyskland bliver Danmarks hidtil hårdeste opgave ved EM, mener Nicklas Bendtner.

Danmark går videre til kvartfinalen med en sejr, men også et uafgjort resultat kan vise sig at være nok, hvis Portugal taber til Holland i den anden gruppekamp, der bliver spillet samtidig.

- Jeg glæder mig meget til at spille kampen. Det bliver en spændende kamp, fordi vi ved, at vi skal ud og have et godt resultat, siger Bendtner.

Tyskland har vundet sine to første kampe mod Holland og Portugal ved EM, og Danmark må derfor indtage rollen som klar underdog.

- Vi har set Tysklands kampe. Vi ved, de har gjort det rigtigt godt, og at de har spillet stærkt. De havde allerede favoritværdigheden inden slutrunden gik i gang, og den har de levet fint op til, så vi ved, at det bliver en svær kamp.

- Vi ved også, at vi skal ud og have point, så vi skal gøre vores bedste, siger landsholdsangriberen.

Bendtner, som scorede to mål i onsdagens 2-3-nederlag til Portugal, er ligeglad med, om danskerne sender tyskerne ud af EM med en sejr.

- Jeg er sådan set ligeglad, hvem der bliver sendt hjem. Så længe vi selv går videre, det er det, jeg fokuserer på, siger Bendtner.

Han mener, at tyskerne på mange måder minder lidt om det danske hold.

- Tyskerne har også det, vi har meget af. De har en rigtig god holdånd, og de arbejder meget for hinanden. Samtidig har de nogle spillere, som kan afgøre kampe og lægge nogle gode bolde til angriberne.

- De har også den disciplin, det kræver defensivt. Derfor er det et sværere mandskab at spille mod end de to andre gruppemodstandere, vurderer Bendtner.

Danmarks kamp mod Tyskland begynder søndag klokken 20.45.

/ritzau/