Bendtner får kæmpebøde og karantæne

Nicklas Bendtner får bøde på 735.000 kroner og en spilledages karantæne for at flashe sine underbukser.

Bendtner får kæmpebøde og karantæne

Det blev temmelig dyrt for Nicklas Bendtner, at han besluttede at fremvise sine underbukser, da han scorede to mål mod Portugal ved EM i fodbold i den forgangne uge.

Den danske landsholdsangriber skal nemlig betale en bøde på 100.000 euro (735.000 kroner), og han får desuden en spilledages karantæne, skriver det europæiske fodboldforbund, Uefa.

Karantænen gælder første kamp i den kommende VM-kvalifikationsturnering, når Danmark møder Tjekkiet på hjemmebane i september.

Danskeren har forbrudt sig mod paragraf nummer fire i Uefa's "Spillets regler" om "spillernes påklædning", som blandt andet siger:

- Spillere må ikke fremvise undertrøjer, som indeholder slogans eller reklame. En spiller, som tager sin trøje af for at afsløre et slogan, vil blive sanktioneret af turneringsarrangøren.

Den straffede episode fandt sted, da Danmark onsdag tabte 2-3 til Portugal. Nicklas Bendtner hev ned i sine shorts og løftede lidt op i trøjen, så han viste sine grønne boxershorts fra bettingfirmaet Paddy Power.

Dansk Boldspil-Union (DBU) havde allerede efter 2-3-nederlaget til Portugal en alvorlig samtale med Bendtner om episoden.

Angriberen tog i første omgang episoden med ro.

- Der var ikke noget med at vise noget. Jeg løftede op i trøjen og jublede, og derefter jublede jeg sammen med mine holdkammerater, sagde Bendtner dagen efter Portugal-kampen og tilføjede, at han ikke vidste, at han havde gjort noget ulovligt:

- Det har jeg fundet ud af, men det var ikke en bevidst ting fra min side. Det er bare nogle boxershorts, der giver lidt held. Jeg havde dem også på i den første kamp og har haft dem på før, sagde Bendtner.

Nicklas Bendtner har tre dage til at appellere dommen skriftligt.

/ritzau/