Bendtner får sin dom: 842.000 kroner og tre år uden bil

Nicklas Bendtner idømmes bøde på 842.000 kroner og frakendes kørekortet i tre år for spirituskørsel.

Bendtner får sin dom: 842.000 kroner og tre år uden bil

Det blev, som anklageren ville have det, da fodboldspilleren Nicklas Bendtner tirsdag eftermiddag stod foran en dommer i Københavns Byret.

Bendtner blev idømt en bøde på 842.000 kroner og frakendelse af kørekortet i tre år for spirituskørsel, akkurat som anklageren krævede.

- Jeg er ikke interesseret i, at det skal fortsætte. Jeg har det skidt nok, som det er, sagde Bendtner efter retssagen.

Bendtners forsvarer Michael Juul Eriksen argumenterede ellers ind i retten for, at bøden skal sættes ned til en fjerdedel, fordi Bendtner skal tjene sine penge på 12 år, og at det derfor var urimeligt at udregne bøden på baggrund af hans nuværende høje årsløn.

Dommer Bodil Toftemann var uenig.

Bendtner blev dømt til at betale en bøde på de 842.000 kroner samt sagens omkostninger på 3300 kroner og cirka 800 kroner for en blodprøve.

Herefter forlod Bendtner og hans forsvarer retssalen, men de kom hurtigt igen og accepterede dommen. De ønskede sagen hurtigt overstået.

Bendtner blev natten til søndag stoppet i sin bil, fordi han kørte mod færdselsretningen natten til søndag. Blodprøven viste en promille på mindst 1,75.

Samtidig viste det sig, at hans engelske kørekort ikke længere var gyldigt. Bendtner sagde i retten, at han ikke vidste, at kørekortet ikke længere var gyldigt.

Nicklas Bendtner accepterede uden tøven i retten, at han bliver frataget kørekortet i tre år for spirituskørsel.

Bendtner kom efter retssagen med en udtalelse, hvor han beklagede sin handling og kaldte dagen for "den værste" i sit liv.

Bendtners forsvarer er tilfreds med, at sagen blev afsluttet så hurtigt, som tilfældet var, men Michael Juul Eriksen var ikke tilfreds med dommen.

Han mener, bøden er for hård, og han ville egentlig gerne have prøvet sagen i landsretten.

Men på grund af Bendtners situation og person - og for at undgå et langstrakt mediecirkus, valgte Bendtner-lejren altså at acceptere dommen.

Nicklas Bendtner sagde som det sidste, inden han forlod mikrofonerne, at han nu skal tilbage og tale med arbejdsgiveren Juventus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.