Sport

Bendtner: Kompakt albansk forsvar bliver en udfordring

Albanien står med alle mand bag bolden, derfor skal Danmark spille hurtigt og klogt, siger Nicklas Bendtner.

Når Danmark fredag aften skal forsøge at score mål mod Albanien i den vigtige EM-kvalifikationskamp, bliver betingelserne svære for de danske offensivspillere.

Sådan lyder forventningen i den danske lejr.

Albanerne står formentlig meget kompakt med hele holdet bag bolden, og derfor skal Danmark have tålmodighed og finde det gode pasningsspil frem for at skabe chancer.

Det siger spydspids Nicklas Bendtner, der blev pakket godt ind, da holdene mødtes sidste efterår i Albanien.

- De er svære at spille mod, fordi de har 11 mand bag bolden. De kampe, hvor der er 11 bag bolden, er selvfølgelig ikke de sjoveste kampe for en angriber, men det er også i de kampe, hvor du kan score mål, hvis du er skarp inde i boksen.

- Hvis vi får et godt pasningsspil og spiller bolden klogt og hurtigt rundt, så skal vi nok få kreeret vores chancer, og så skal vi selvfølgelig score på dem, siger Nicklas Bendtner.

Albaniens forsvar føres an af landsholdsanfører Lorik Cana, der netop er skiftet fra Lazio til franske Nantes.

På en sen udligning af Lasse Vibe sikrede Danmark 1-1 i Albanien sidste år, og den danske målscorer fra den kamp påpeger, at man ikke må undervurdere det sammenspillede albanske hold.

- De er svære at spille mod, fordi de har dygtige spillere og en dygtig træner. De har spillet sammen i mange år i forhold til, det er et landshold.

- De har ikke haft så stor udskiftning, så jeg tror generelt, at de er lidt undervurderede i forhold til deres reelle niveau, for de er teknisk og taktisk rigtig dygtige, siger Lasse Vibe.

Da Vibe blev indskiftet i pausen for knap 11 måneder siden, skabte han stor uro. Nu håber han at få chancen fra start fredag aften.

- Det er ikke op til mig at bestemme, om jeg spiller igen, fordi jeg har spillet godt mod dem før.

- De ligger fint til mig, det synes jeg også, at jeg beviste dernede. Jeg vil skabe lidt virvar i deres forsvar og skabe nogle chancer, så jeg håber selvfølgelig på, at det er det, jeg får lov til at bidrage med, siger Lasse Vibe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst