Bendtner risikerer kæmpebøde for spritkørsel

Det kan koste Nicklas Bendtner mange penge, at han natten til søndag blev taget for spritkørsel i København.

Bendtner risikerer kæmpebøde for spritkørsel

Nicklas Bendtner tjener mange millioner kroner som professionel fodboldspiller, men angriberen risikerer at skulle punge stort ud, efter at han natten til søndag blev taget for spritkørsel i København.

Det er uvist, hvilken promille Bendtner blev taget med, selv om hovedpersonen på Twitter skriver, at der ikke var tale om alt for meget alkohol i blodet.

Normalt går der nogle dage, før resultatet af blodprøven er klar. Viser det sig, at Bendtners promille vitterlig er over 0,50, kan han ikke undgå en straf.

Straffen for spritkørsel fastsættes takstmæssigt.

Promillen ganges med bilistens nettomånedsløn. Får han eksempelvis udbetalt en million kroner, og har kørt med en promille på 0,6, bliver bøden på 600.000 kroner (1.000.000 gange 0,6), fremgår det af politiets hjemmeside.

Er promillen på 0,51, er bøden en halv måneds nettoløn. En hel nettoløn skal lægges i statskassen, hvis promillen er 1,00.

Bendtner undgår ikke at skulle op til en kontrollerende køreprøve, hvis han har kørt spritkørsel.

Der vanker nemlig en betinget frakendelse af kortet, hvis promillen er på 0,51 eller derover.

Er promillen over 1,21, vil frakendelsen som hovedregel være ubetinget.

Spiritusbilister skal desuden både ved betinget og ubetinget frakendelse på et kursus i alkohol og trafik (A/T-kursus) - for egen regning.

Kører man spirituskørsel flere gange, stiger straffen. Ens bil konfiskeres, hvis man tre gange inden for tre år kører spirituskørsel med en promille på over 1,20, hvilket medfører en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Det er uvist, hvor høj Bendtners promille var, da han blev stoppet og sigtet af Københavns Politi.

På Politigården ønsker man ikke at udtale sig om personsager, lyder beskeden til Ritzau. Man oplyser bare, at tre bilister natten til søndag blev sigtet for spritkørsel i København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.