Bendtsen i spidsen for et mere EU-skeptisk Konservative

Den tidligere K-formand blev som ventet valgt som partiets spidskandidat til forårets valg til EU-Parlamentet.

29. september 2013 14:29 - Opdateret 29. september 2013 14:31

Bendtsen i spidsen for et mere EU-skeptisk Konservative

Mens sidste års landsmøde hos De Konservative udstillede et dybt splittet parti, når det kom til, hvor meget man skal omfavne EU, så var der i år anderledes ro på.

Sidste år blev den EU-positive partiledelse nedstemt af et EU-skeptisk bagland, men en arbejdsgruppe har det seneste år arbejdet på at formulere et nyt partiprogram, som kunne sluges af alle parter.

Det blev lørdag vedtaget med et stort flertal, og søndag blev partiets tidligere formand, Bendt Bendtsen, som ventet valgt til partiets spidskandidat ved forårets valg til EU-Parlamentet.

- Vi er blevet mere nuancerede på nogle områder, det synes jeg kun, det bliver stærkere af, siger Bendt Bendtsen.

Han tilhører partiets EU-positive fløj. Det er den fløj, som traditionelt har stået for at definere partiets holdning til EU.

Men under sidste års landsråd viste afstemningen også, at folketingsgruppen var delt på midten med blandt andre Per Stig Møller, Lene Espersen og formand Lars Barfoed på den EU-positive fløj, mens Bendikte Kiær og Tom Behnke var på den mere skepiske side.

- Jeg har noteret mig, at et stort flertal i år stemte ja til programmet, mens kun en håndfuld undlod at stemme, siger Bendt Bendtsen.

Det nye europapolitiske program fastslår som noget nyt, at øget europæisk integration ikke er et mål i sig selv, og at Konservative ønsker at sætte grænser for det europæiske samarbejde.

Og det glæder en af sidste års kritikere af partiets linje, Kristoffer Beck, der er formand for partiets ungdomsorganisation, KU.

- Jeg hæfter mig ved, at vi nu faktisk skriver noget om det, vi ikke synes, EU skal beskæftige sig med. Det er meget nyt. Før i tiden har vi kun skrevet om det, vi synes er godt. Det er et rigtig godt komproimis, som alle kan være glade for, siger Beck.

Han mener, at "alene det at belyse nogle problemer er et langt skridt" for partiet. Men han vil ikke afvise, at det er nok på den længere bane.

- EU er jo under konstant udvikling, så derfor er man også nødt til hele tiden at tilpasse sin EU-politik, siger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...