Benny Engelbrecht bliver ny skatteminister

Socialdemokraten bekræfter selv, at han overtager skatteministeriet efter Morten Østergaard.

1. september 2014 21:46 - Opdateret 1. september 2014 21:46

Det bliver socialdemokraten Benny Engelbrecht, som indtager den ledige post som skatteminister.

Det oplyser han i en sms til Ritzau, efter at spekulationerne har kørt i medierne dagen igennem.

Skatteministerposten har været ledig siden søndag, hvor Morten Østergaard (R) meddelte, at han overtager styringen i Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Det gør han, fordi den radikale leder Margrethe Vestager er på vej til at blive Danmarks ny EU-kommissær.

Prisen for denne udnævnelse bliver altså, at Socialdemokraterne overtager skatteministeriet, som ellers har været på De Radikales hænder, siden SF forlod regeringen i slutningen af januar.

Men udnævnelsen af Benny Engelbrecht blev der tale om en mindre regeringsrokade, hvor der kun ændres på to ministerposter.

Der har dog været ændret flittigt på sammensætningen af ministerholdet siden seneste valg, og denne rokade er den syvende på under tre år.

Alene i Skatteministeriet bliver Engelbrecht den femte minister siden regeringsskiftet, og det har mandag givet anledning til kritik fra flere sider.

Hvor længe han kommer til at beklæde posten er selvsagt uvist, men hvis den nuværende stemning i meningsmålingerne fortsætter, kan det blive en kort fornøjelse, da der senest om et år skal udskrives valg.

Benny Engelbrecht oplyser til Ritzau, at han på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sin nye post.

Den kommende skatteminister blev valgt ind i Folketinget i 2007 og har senest haft rollen som partiets erhvervsordfører. Desuden bestrider han posten som formand for Folketingets Transportudvalg.

Engelbrecht er kendt som en fast støtte til Helle Thorning-Schmidt og tilhører den såkaldte morgenmadsklub i partiet, hvorfra statsministeren henter stor opbakning.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...