Danmark

Bent Hansen: Lægernes beslutning forpligter regionerne

Regionerne er klar til at viske tavlen helt ren forud for nye forhandlinger med lægerne.

Bent Hansen: Lægernes beslutning forpligter regionerne

Det vækker glæde hos Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), at de praktiserende læger lørdag valgte ikke at aflevere deres såkaldte ydernumre og dermed opsige deres samarbejde med det offentlige sundhedssystem.

Beslutningen betyder, at regionerne og lægerne nu kan sætte sig ned og forhandle detaljerne på plads i det lovforslag, som et flertal i Folketinget stemte igennem torsdag, og som udstikker de overordnede rammer for lægernes virke.

- Det, at lægerne har valgt forhandlingsvejen, er jeg rigtig glad for.

- Og så ved jeg jo også godt, at det forpligter Danske Regioner og undertegnede til at gå ind i det forhandlingsrum og gøre det med respekt for at finde et fælles resultat, siger Bent Hansen.

Regionerne og lægerne har trods langstrakte forhandlinger ikke kunnet blive enige om en ny overenskomst, og det var derfor regeringen trådte til med et lovindgreb. Uenigheden mellem læger og regioner har været stor, men det er nu fortid.

- Vi har lagt et papir på bordet med henblik på at starte helt forfra. Og i stedet for at tage udgangspunkt i den fastlåste position vil vi nu mødes og identificere de områder, vi skal forhandle om.

- Så kan vi i fællesskab tegne konturerne for den almene praksis som en væsentlig brik i det danske sundhedsvæsen fremadrettet, siger Bent Hansen.

De kommende forhandlinger indledes formentlig først efter sommerferien. Rundt om forhandlingsbordet vil sidde fire fra hver side med delt formandskab.

I første omgang skal man gennemgå og blive om de opgaver, lægerne skal dække i fremtiden. Det være sig inden for områder som it, sammenhæng med det øvrige sundhedsvæsen, dokumentation af opgaver samt hvordan man skal forholde sig til nye opgaver.

Det arbejde skal være færdig før 1. februar 2014.

- Så har vi et rigtig godt grundlag til at lave en ny overenskomst, som så skal være færdig to-tre måneder senere, siger Bent Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.