Benzinpriserne tager endnu et dyk torsdag

En forhøjet optimisme er fortsat skyld i, at benzinpriserne falder torsdag og mere end først forventet.

Benzinpriserne tager endnu et dyk torsdag

Benzinprisen tager et stort dyk torsdag. En fortsat forhøjet optimisme gør nu, at prislisten kommer meget tættere på det normale prisniveau.

Torsdag vil prisen falde med 17 øre på en liter benzin og ni øre på en liter diesel. Og det er markant mere end forventet. Det betyder, at listeprisen bliver på 12,12 kroner for en liter benzin, og prisen på en liter diesel bliver 11,14 kroner.

- På en god uges tid er prisen tæt på at komme 50 øre ned, og det understøtter, at den forhøjede literpris er forsvundet lige så hurtigt igen, som den er kommet. Det er et historisk drop, forklarer Peter Rasmussen til Ritzau.

Han fortalte tirsdag, at man kunne forvente endnu et prisfald i listeprisen torsdag, så en liter benzin ville falde med 4-6 øre. Men prisvurderingerne foretages på forsigtige og nervøse grundlag i øjeblikket, og derfor var faldet større end først forventet.

Benzinpriserne er afhængig af forholdet til Syriens allierede Iran, der med Hormuzstrædet spiller en central rolle for oliehandlen.

Men en forhøjet optimisme og tro hos oliespekulanterne på, at det borgerkrigshærgede Syrien samarbejder med verdenssamfundet, får prisen til at falde yderligere. Man er i øjeblikket i gang med at finde en politisk og diplomatisk løsning på konflikten i landet.

En del af effekten på optimismen har først fundet indpas onsdag. Derfor får forbrugerne først glæde af det ekstra prisfald torsdag.

- Vi følger naturligvis fortsat udviklingen i situationen, men den kortsigtede tilspidsning af konflikten er taget ud af priserne igen, siger Peter Rasmussen.

Benzinpriserne rammer således et normalt niveau igen, og derfor vil man foreløbig ikke opleve flere hurtige store dyk. Men Peter Rasmussen forventer, at literprisen vil få et yderligere fald over det næste års tid på 50 øre eller mere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.