Høj vandstand i Limfjorden

Beredskab står klar til at rykke ud til oversvømmelser

Der er risiko for oversvømmelser ved de danske kyster på grund af kraftigt blæsevejr.

Arkivfoto: Jan H. Pedersen

Arkivfoto: Jan H. Pedersen

THISTED:Det kraftige blæsevejr, der søndag ramte Danmark, øger risikoen for oversvømmelser i særligt det nordvestlige Jylland.

DMI har mandag formiddag opdateret sin varsling om, at der flere steder ved kysterne vil være forhøjet vandstand.

Området omkring Thisted og Morsø Kommune i det nordvestlige Danmark er kommet i kategorien "meget farligt vejr", da der er risiko for oversvømmelser.

De højere vandstande i området har fået Beredskabsstyrelsen, der er en statslig myndighed, til at indsætte ekstra hænder.

Ved beredskabscentret i Thisted bliver der fra tirsdag morgen indsat tre ekstra befalingsmænd og 12 ekstra værnepligtige, mens der også er indsat ekstra bemanding i Næstved, oplyser Beredskabsstyrelsen i en mail.

Styrelsen er samtidig klar til at opjustere yderligere i hele landet, lyder det.

Også hos Danske Beredskaber, der er en sammenslutning af de kommunale beredskabsenheder, følges situationen nøje, oplyser Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef.

Ifølge Jan Nedza, der er chef for Nordjyllands Beredskab, holder de særligt øje med, om vandstanden når 180 centimeter over det daglige vandstandsniveau omkring Thisted og Morsø.

- Kommunerne er selv startet på at lave nogle forebyggende tiltag, og vi har tro på, at det vil lykkes at få styr på tingene, siger Jan Nedza.

Nordjyllands Beredskabs er endnu ikke rykket ud til nogle sager i forbindelse med den højere vandstand, oplyser han.

Thisted og Morsø Kommuner har etableret såkaldt højvandssikringer, oplyser beredskabet.

Ved Vestkysten og Vadehavet vil der være forhøjet vandstand indtil onsdag. Den højeste vandstand vil være ved højvande mandag eftermiddag, skriver DMI.

DMI venter, at vandstanden klokken 15 i Vadehavet stiger 3-3,5 meter over det normale.

Det kraftige blæsevejr søndag førte til væltede træer, nedfaldne tagsten og vaklende stilladser i det meste landet. Men ingen kom til skade som følge af stormen.

/ritzau/

I den vestlige del af Limfjorden - de røde områder - forventes ekstra høj vandstand. Op mod 1,8 meter over normalen, varsler DMI. Grafik: DMI

I den vestlige del af Limfjorden - de røde områder - forventes ekstra høj vandstand. Op mod 1,8 meter over normalen, varsler DMI. Grafik: DMI

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.