Berendsen-vaskerier udstyret med svane

Miljøministerros til vaskeri i Aalborg og fire andre danske byer

Venstres Miljøminister, Troels Lund Poulsen, omgivet af cheferne fra de fem Berendsen-vaskerier, der som de førstei branchen blev udstyret med svanemærket.

Venstres Miljøminister, Troels Lund Poulsen, omgivet af cheferne fra de fem Berendsen-vaskerier, der som de førstei branchen blev udstyret med svanemærket.

AALBORG:Som den første virksomhed i vaskeribranchen i Danmark har Berendsen Textil Service A/S valgt at gå i front på miljøområdet. Kædens afdelinger i Ølsted, Hillerød, Roskilde, Kolding og Aalborg er nemlig blevet udstyret med det nordiske miljømærke Svanen. Berendsen Textil Service A/S har i alt 18 vaskerier fordelt over hele Danmark. Fem af dem har nu fået Svanen, og yderligere 11 forventes at få Svanen inden sommer Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) sagde ved overrækkelsen: - Man bliver ikke et svanemærket vaskeri på en formiddag. Der stilles strenge krav til et lavt el- og vandforbrug, til vaskemidlernes indhold af særligt miljøskadelige og sundhedsskadelige stoffer, og til tekstilernes indhold af sundhedsskadelige stoffer, sagde ministeren. - Når I vælger at vaske endnu mere miljørigtigt end loven kræver, så kommer det mange til gode. Når I oven i købet vælger at gå endnu længere end svanemærkningen kræver, og også vasker uden parfume, sparer I måske småbørn, hotelgæster, patienter og beboere på alderdomshjem for ubehagelig og permanent allergi, fortsatte Troels Lund Poulsen. Benny Larsen, afdelingschef i Berendsens vaskeri i Aalborg, tilslutter sig ministerens ord. - Vi har gennem flere år set vores produktionsprocesser efter i sømmene i forhold til, hvor meget de belaster miljøet. Det har betydet, at vi er begyndt at anvende ny teknologi i vores produktion, som har reduceret vores forbrug af energi, vand og kemikalier væsentligt. Vi har installeret et nyt vaskerør, så vores vandforbrug er nede på 4,5 liter vand for hvert kilo tøj, vi vasker. Vi har også installeret teknologi, så vi er i stand til at genanvende dele af vores spildevand.