Berlins nye lufthavn klar til åbning efter ni års forsinkelse

De første fly vil lande i Berlins nye lufthavn 31. oktober, men festen er droppet efter pinligt byggekaos.

Engelbert Luetke-Daldrup, direktør for Berlins nye lufthavn, oplyste på et pressemøde tirsdag, at lufthavnen endelig vil være klar til åbning 31. oktober efter ni års forsinkelse.

Engelbert Luetke-Daldrup, direktør for Berlins nye lufthavn, oplyste på et pressemøde tirsdag, at lufthavnen endelig vil være klar til åbning 31. oktober efter ni års forsinkelse.

BERLIN:Efter ni års forsinkelse er den tyske hovedstad, Berlin, endelig klar til at åbne sin nye internationale lufthavn.

Det oplyser Engelbert Lütke-Daldrup, direktør for lufthavnen, tirsdag.

- BER vil åbne 31. oktober 2020. Den tyske hovedstad vil endelig få en lufthavn, der lever op til de internationale standarder, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa.

Dermed kan tyskerne efterhånden se en ende på det, der er blevet betegnet som den største byggefarce i Tyskland i nyere tid.

Lufthavnen skulle egentlig have stået klar i 2011, men åbningen er blevet udskudt gang på gang.

Budgettet lød i første omgang på 2,7 milliarder euro, men den endelige regning ventes nu at lande på over seks milliarder euro.

På grund af det pinlige forløb vil lufthavnen også blive åbnet uden champagne, pindemadder og skåltaler.

- Der vil ikke være nogen fest. Vi kommer bare til at åbne. Vi tyske ingeniører skammer os, siger Engelbert Lütke-Daldrup ifølge Reuters.

Han erkender, at kaosset omkring byggeriet "har gjort Tyskland til grin".

Den nye lufthavn skal afløse de to lufthavne Tegel og Schönefeld, der ligger i henholdsvis Vest- og Østberlin.

Både Tegel og Schönefeld blev bygget under den kolde krig og er ikke dimensioneret til at håndtere et hastigt stigende antal flyrejsende til og fra Berlin.

To fly fra henholdsvis Lufthansa og Easyjet vil være de første, der sætter hjulene i jorden i Berlins nye lufthavn den 31. oktober.

På grund af coronapandemien forventer man i Berlins lufthavne i 2020 kun at tage imod ti millioner passagerer i 2020.

Sidste år var 36 millioner passagerer igennem terminalerne i Berlin.

Mens der ikke vil blive holdt nogen fest i anledningen af åbningen af Berlins nye lufthavn, så vil der til gengæld blive afholdt en fest i anledning af lukningen af Tegel-lufthavnen den 8. november.

Ifølge Engelbert Lütke-Daldrup er Tegel et symbol på frihed.

Det var de franske besættelsesstyrker, der i 1948 byggede Tegel for at lade de allierede vestlige lande ankomme med forsyninger til Vestberlin, efter at sovjetiske styrker havde blokeret veje og togtransport.

Tegel blev i 1960 taget i brug som kommerciel lufthavn.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden