Udland

Berømt tyreløbsfestival plages af voldtægter og overgreb

15 mænd er blevet anholdt og mistænkt for voldtægt og krænkelser i den spanske by Pamplona.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

TOPSHOT-SPAIN-BULLFIGHTING-SAN-FERMIN Foto: Scanpix/Ander Gillenea

Den verdensberømte festival for tyreløb i den spanske by Pamplonas brostensbelagte gader er ved at blive kendt for andet end halsklude, daglige løb med tyre i hælene på rød- og hvidklædte mennesker og alkoholfyldte festligheder.

I løbet af de seneste år er der sket en stigning i antallet af seksuelle overgreb og voldtægter begået i løbet af festivaldagene, og dette års begivenhed er efter alt at dømme ingen undtagelse.

15 mænd er indtil videre blevet anholdt ved dette års festival mistænkt for voldtægt og seksuelle krænkelser. Det oplyser Pamplonas lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

I løbet af festivalens første seks dage er der blevet anmeldt fire voldtægter, et voldtægtsforsøg og ti andre seksuelle overgreb, skriver The Guardian.

En af de mest alvorlige sager fra årets festival drejer sig om en 19-årig kvinde, der ifølge eget udsagn blev udsat for en voldtægt af fem mænd torsdag aften. Voldtægten blev angiveligt filmet med en mobiltelefon.

Reuters skriver, at fem af de i alt 15 anholdte mænd er blevet pågrebet i forbindelse med denne sag.

San Fermín-festivalen fik det plettede ry for flere år siden. Særligt efter 2008 har der været fokus på problemet med seksuel vold. Det kom i kølvandet på en tragisk episode, hvor en ung sygeplejerske blev kvalt og banket til døde.

Yderligere er åbningsfesten berygtet for mænd, der tager på kvinders bryster, skriver Reuters.

Mandag aften samlede tusindvis af mennesker sig foran Pamplonas rådhus for at demonstrere mod de seksuelle overgreb. De bar blandt andet røde skilte med teksten "Nej betyder nej".

To af de anholdte mænd er blevet løsladt uden at blive sigtet.

Den årlige begivenhed gik i gang 6. juli og slutter torsdag.

Festivalen blev verdensberømt i Ernest Hemingways roman "Solen går sin gang" fra 1926. Hvert år rejser tusindvis af udenlandske turister til Pamplona for at tage del i begivenheden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.