Berørt far til Præstø-offer: Nu vil vi gerne videre

Forældre til elever fra Lundby Efterskole er glade for fredagens dom. - Godt at få sat punktum, siger en far.

Berørt far til Præstø-offer: Nu vil vi gerne videre

Fredagens dom over Lundby Efterskole og dens forstander, Truels Achton Truelsen, fastslår, at sikkerheden skal være i orden, når man afleverer sine børn på en efterskole.

Det siger en berørt Henrik Weigel, der er far til 18-årige Casper Weigel, som livløs blev reddet op af det kolde vand i Præstø Fjord ved brug af en helikopter.

- Det er utrolig vigtigt for os som forældre at få slået fast, at når vi afleverer vores børn, så skal skolen og dens leder stå ved sit ansvar og have styr på sikkerheden, siger Henrik Weigel til Ritzau og tilføjer:

- Men nu vil vi gerne videre.

Fredag formiddag afsagde Retten i Nykøbing Falster dom i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord i februar forrige år.

Med dommen står det klart, at Lundby Efterskole og dens forstander bærer ansvaret for ulykken, hvor lærer Michael Jørgensen mistede livet, og flere elever pådrog sig alvorlige, varige mén.

Forstander Truels Achton Truelsen blev straffet med betinget fængsel i 60 dage for uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af lov om sikkerhed til søs.

Samtidig frakendes han retten til at forestå aktiviteter til søs med elever i tre år. Institutionen Lundby Efterskole idømmes en bøde på 250.000 kroner.

Retten frifandt dermed forstanderen og skolen for uagtsomt manddrab på lærer Michael Jørgensen, som havde besluttet at tage ud på dragebådsturen.

For Henrik Torstensen, hvis datter, 18-årige Katrine Torstensen, var med på den skæbnesvangre sejlads, har det været en hjerteskærende oplevelse at gennemleve tragedien i retten.

- Det har givet mig voldsom hovedpine og ondt i maven, siger Henrik Torstensen, mens tårerne presser sig på.

- Jeg kan måske bedst beskrive det ved at fortælle, at jeg skulle holde en tale for min datter på hendes 18-års fødselsdag. Og da jeg nåede til ulykken, brød jeg sammen.

Forsvaret har endnu ikke besluttet, om dommen skal ankes.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.