Udland

Bersani skal danne ny regering i Italien

Det bliver Pier Luigi Bersani fra den italienske centrum-venstrefløj, der skal forsøge at samle en ny regering

Bersani skal danne ny regering i Italien

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, har udpeget centrumvenstrefløjens leder, Pier Luigi Bersani, som forhandlingsleder i det komplicerede spil om en ny regeringsdannelse.

Italien befinder sig i et politisk limbo, efter at valget i februar efterlod ikke nogen klar vinder.

- Jeg har bedt Bersani om at undersøge, om han har parlamentarisk opbakning til at danne en ny regering, siger Napolitano.

- Han vil referere tilbage til mig så hurtigt som muligt, lyder det fra præsidenten, der de seneste to dage har haft konsultationer med politiske ledere.

Centrumvenstre fik ved valget flertal i underhuset, men mangler de afgørende 35 mandater i senatet. Der kræves flertal begge steder for at få regeringsmagten, og derfor er senatet det springende punkt for Bersani.

De manglende mandater skal komme fra enten Silvio Berlusconis højreorienterede parti eller fra komikeren Beppe Grillos anti-autoritære 5-Stjerne-Bevægelse.

Bersani har på forhånd udelukket enhver aftale med Berlusconi, og Grillo vender ham ryggen.

- Nok er nok. Han har haft mulighederne til at vise ansvar, og han har forspildt dem alle, sagde Bersani tidligere på måneden om et eventuelt samarbejde med Berlusconi.

- Jeg vil gerne sige dette klart: Idéen om en stor koalition eksisterer ikke og vil aldrig eksistere, tilføjede han.

I samme interview sagde Bersani, at han ville fremlægge en dagsorden med syv til otte punkter, når han blev indkaldt til konsultationer med præsident Napolitano.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.