Beruset kaptajn anholdt på havet

Fragtskib ligger foreløbig stille ud for Hirtshals

Mette Siggaard
Arkivfoto
Hirtshals 29. september 2015 09:17 - Opdateret 29. september 2015 12:26

HIRTSHALS: En 44-årig polsk kaptajn på det 229 meter lange fragtskib Tonic Sea blev natten til tirsdag anholdt af politiet og taget med på politigården i Aalborg. Der var mistanke om, at kaptajnen havde sejlet i beruset tilstand. Det oplyser Nordjyllands Politi.

- Klokken 21.22 mandag fik vi en henvendelse fra JRCC, som var blevet kontaktet af kaptajnen på skibet. Han ville gerne have en lods om bord. Vagthavende havde syntes, at kaptajnen virkede usammenhængende, som om han var påvirket, fortæller vagtchef Mogens Hougesen.

Politiet tog kontakt til Hirtshals Redningsstation, som fik til opgave at sejle betjente fra Nordjyllands Politi ud til det liberiansk indregistrerede fragtskib.

- To-tre betjente blev fragtet ud til skibet, hvor den polske kaptajn blev alkoholtestet. Det viste sig, at han havde en promille på 1,34 i udåndingsprøven, og den var stigende, fortæller Mogens Hougesen.

Kaptajnen blev anholdt klokken 01.57 og taget med til Aalborg, hvor han har fået taget en blodprøve, hvorefter han har overnattet i detentionen.

Skibet ligger nu ud for kysten ved Hirtshals, hvor det foreløbig har forbud mod at sejle videre. Det var på vej fra Rusland til Hamborg.

- Der skal formentlig en anden kaptajn om bord. Det er rederiets eller shippingfirmaets opgave at finde ud af, hvordan det skal foregå. Den polske kaptajn kommer nok ikke til at sejle skib i Danmark fremadrettet, siger Mogens Hougesen.

Politiets jurister er sat til at se på sagen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...